Osman İlhami Özcebe

İç Hastalıkları Profesörü, Akademisyen

Eğitim
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

Akademisyen, Tıp Profesörü, Hematoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1984 yılında birincilikle mezun oldu. İç Hastalıkları uzmanlık eğitimini 1990 yılında Hacettepe’de tamamladı. Evli ve iki çocuk babası olan Dr. Özcebe, aynı bölümde 1993 yılında hematoloji yan dal uzmanlık eğitimini tamamlayarak 1995 yılında doçent, 2002 yılında profesör oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Pensilvanya Üniversitesi’nde 1997 yılında bir yıl süreyle Kan Bankacılığı, Transfüzyon Tıbbı ve Aferez Uygulamaları konularında eğitim aldı. Halen İç Hastalıkları Anabilim Dalı Hematoloji Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmakta ve 1998 yılından beri Hacettepe Hastaneleri Kan Merkezi ve Aferez Ünitesi Direktörlüğü görevini yürütmektedir. Kan Merkezi Direktörlüğü yaptığı dönemde kan merkezi ve aferez ünitesinin modernizasyonu projesini gerçekleştirdi. Eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığı’nın çeşitli komisyonlarında görev yaparak kan bankacılığı ve aferez konularındaki kanuni mevzuatın Avrupa Birliği mevzuatına uygun hale getirilmesinde görev yaptı.

Türk Aferez Derneği’nin kurucu üyesidir ve 4 yıl süreyle bu derneğin genel sekreterliğini, 1 yıl süreyle başkanlığını yaptı. Türk Hematoloji Derneği Transfüzyon Tıbbı Alt Komitesi Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı’nda Kan Merkezleri Bilimsel Komisyonu, Kan ve Kan Ürünleri Danışma Kurulu, Kan Hizmetleri Eğitim Komisyonu, Aferez Fotoferez Komisyonu, Terapötik Aferez Bilimsel Komisyonu üyeliği görevlerinde bulundu.

İki bin on üç yılına kadar 7 yıl süre ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Hematoloji Ünitesi Başkanlığı yaptı.

KAYNAKÇA: Üyemiz Prof. Dr. Osman Özcebe`yi kutluyoruz (tthd.org.tr, 12 Ekim 2003), Kanserde umut verici gelişmeler (haber7.com, 28 Mart 2016), Prof. Dr. Osman İlhami Özcebe (doktortakvimi.com, 31.03.2020), Prof. Dr. Osman İlhami Özcebe - Detay Bilgi (hastane.hacettepe.edu.tr, 31.03.2020), Prof. Dr. Osman İlhami ÖZCEBE Hematoloji ve İç Hastalıkları (osmanozcebe.com, 31.03.2020), Doktor Prof. Dr. Osman İlhami ÖZCEBE (tavsiyeediyorum.com, 31.03.2020), Prof. Dr. Osman İlhami Özcebe - Hematoloji Ankara (doktorsitesi.com, 31.03.2020).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör