Çiğdem Yarkın

Ses Sanatçısı

Doğum
Eğitim
Konservatuar
Diğer İsimler
Çiğdem Kırömeroğlu Yarkın

ÇİĞDEM YARKIN

 Klasik Türk müziği ses sanatçısı. Kızlık soyadı Kırömeroğlu. Medyada Çiğdem Kırömeroğlu Yarkın olarak da geçmektedir. 1973 yılında Giresun’da doğdu. İlk orta ve lise tahsilini bu ilde tamamladı.1991 yılında Giresun Musiki Cemiyetinde Semih Hattatoğlu ile repertuar çalıştı. Aynı yıl TRT’nin açtığı amatör ses yarışmasında Karadeniz bölgesi birincisi oldu.

Çiğdem Yarkın, Bekir Sıdkı Sezgin, Alaeddin Yavaşca, Rahmi Sönmezocak ile üslup ve repertuar, Tülin Yakarçelik ve Şehnaz Uğurel ile solfej ve nazariyat, Güher Güney ile şan çalıştı.

1996 yılında TRT’nin açtığı istisna akitli ses sanatçısı sınavını kazanmış ve 1998 yılında konservatuardan mezun olmuştur. Çiğdem Yarkın, 1991 yılında TRT’nin düzenlediği ses yarışmasında Trabzon bölge birinciliği almış ve Türk müziğine hizmet amacıyla yayınlanan, “Bir Şarkıdır Yaşamak” adlı CD çalışmalarında solist olarak yer almıştır.

Ankara’da bulunan Mavera isimli Klasik Türk Müziği Topluluğu ile 2000 yılında ABD’de Dede Efendi‘nin eserlerinden oluşan konserler ve aynı toplulukla 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde Klasik eserlerden oluşan bir konser vermiştir.

2001 yılında “Canımdan nefesler” adlı solo CD çalışması yapmış ve 2005 yılında Hollanda’da Yarkın topluluğu projesi olan “Birlikte yaşayalım” adlı konserlere solist olarak katılmıştır.

Ferahfeza Musiki Topluluğunun şefliğini yapmaktadır.

Ritm sanatçısı Ferruh Avni Yarkın'la evli (1995) olup, Kamuran Deniz adında bir oğlu vardır.

 

Diskografi:

 Rumeli'nin Ritmi · 2019

Erzurumlu Kemâni Haydar Telhüner Şarkıları · 2016

Meşk-i Safa · 2015

Rumeli'nin Ritmi · 2019

Üsküdar Musıki Cemiyeti / Büyük Musıki Mirasımız / Türkiye'nin Musıki Mektebi, Vol. 4 (Üsküdar Musıki Cemiyetinin 100. Kuruluş Yılı Anısına) · 2017

Üsküdar Musıki Cemiyeti / Büyük Musıki Mirasımız / Türkiye'nin Musıki Mektebi Vol. 8 (Üsküdar Musıki Cemiyetinin 100. Kuruluş Yılı Anısına) · 2017

Üsküdar Musıki Cemiyeti / Büyük Musıki Mirasımız / Türkiye'nin Musıki Mektebi Vol. 6 (Üsküdar Musıki Cemiyetinin 100. Kuruluş Yılı Anısına) · 2017

 

Popüler Şarkıları:

Açsam Sana Birgün

Artık Gelecek Sanma

Bahar Oldu Sular Akar Çayıra

Baharın Zamanı Geldi

Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın

Bülbülüm Altın Kafeste

Ey Büt-i Nev’edâ

Gel Ey Nevbahar

Gönlüm Özledikçe Görürdüm Hele

Görsem Seni Doyunca

Gün Be Gün Yaşanan O Hâtırâyı

Güzel bir göz beni attı bu derin sevdâya

İkinci Bahar

Kapın her çalındıkça O mudur diyeceksin

Karşıdan Yâr Güle Güle

Leyla Sende Buldum

Mecnun

Meşk

Muntazır Teşrîfinehâzır Kayık

Ne Olur Akşamları Gelsen Otursan Yanıbaşıma

Pencereden Ay Doğdu / Esmer Dün Gece Mecliste

Segâh Peşrev

Sen Kimseyi Sevemezsin Sevmeyeceksin

Sensiz Her Gecenin Sabahı Olmayacak Sanırım

Soldukça Günün Matemi

Sonsuz Karanlıklarda

Uzuyor Yıllar Gibi Dakikalar Sen Yoksan

Yandım Deminden

Yine Bir Gül-Nihâl

 

KAYNAK: Yarkın kardeşler sahnede tamamlandı (hurriyet.com.tr, 20 Mart 2010), Ferruh Avni Yarkın - İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu (idtmt.org, 28.03.2020), Çiğdem Yarkın (trt.net.tr, 15 Mart 2018), Çiğdem Yarkın (turksanatmuzigi.org, 15 Mart 2018), Çiğdem Yarkın (eksisozluk.com, 28.03.2020), Çiğdem Yarkın (karnaval.com, 28.03.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör