Tv programı sunucusu, müzisyen, seslendirme sanatçısı, eğitimci. Türk Sanat Müziği solisti ve TRT sanatçısı Tuğçe Pala eşidir.1972 yılında Üsküdar İstanbul’da doğdu. Üsküdar Emin Ongan Musiki Cemiyeti ve TRT İstanbul Radyosu Gençlik Korusu’ndaki performansları ile müzik ve seslendirme ile tanıştı.

1999 yılında Dialog Anlatım İletişim’de Spikerlik Sunuculuk Eğitimi aldıktan sonra profesyonel hayatına dublaj yaparak başladı. Discovery Channel, Super Kanal, Kanal 6, Star Tv, Kanal D’de çeşitli formlarda programlar seslendirdi. Lig Tv kuruluşu ile Spor Spikerliğine atıldı. Sonrasında 4 koro arkadaşı ile Türkiye’nin ilk acapella müzik grubu Vokaliz’i kurdu ve çeşitli performanslar sergiledi.

2010 yılında Skyturk kanalında Haber Spikerliğine döndü. Skyturk360, 360 Tv Ana Haber spikerliği yaptı. TRT Müzik Kanalında müzik eğlence programı sundu. TRT Kent Radyo İstanbul’da Müzik eğlence programı hazırlayıp sundu.

Seslendirme ve sunum çalışmalarına devam etmektedir.

Hayatını 2011 yılında Türk Sanat Müziği solisti ve TRT sanatçısı Tuğçe Pala ile birleştirmiştir.

 

Eşi Tuğçe Pala ile Seslendirdiği Bazı Şarkılar:

 

Sarmaşık gülleri

Seni Benden Alamazlar

Son Mektup

Fikrimin İnce Gülü

Yıllar var ki biz seninle

Dilek Taşı

Söyle naz mı bu kaş çatış

Elbet bir gün buluşacağız

KAYNAKÇA: Hangi Ekran Yüzü Radyo Sanatçısı İle Dünyaevine Girdi? (medyaradar.com, 8 Haziran 2011), Tuğçe Pala- Kerem Seven - Fikrimin İnce Gülü (YouTube - 26 Temmuz 2011), Tuğçe Pala - Kerem Seven Dudaklarında Arzu (YouTube - 17 Kasım 2013), Tuğçe Pala.... Mustafa Yolaşan ve Eşi İle Düet'i (YouTube - 5 Şubat 2014), Tuğçe Pala Seven/Kerem Seven-Düet-Seni çok seviyorum  (YouTube - 13 Nisan 2015), Tuğçe Pala - Kerem Seven –Düet - Yıllar var ki biz seninle ... (YouTube - 27 Nisan 2015), Tuğçe Pala & Kerem Seven - Seni Benden Alamazlar (YouTube - 28 Kasım 2016), Kerem Seven (eksisozluk.com, 17.03.2020), Kerem Seven - Dialog Anlatım İletişim (dialog.com.tr, 17.03.2020).  

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör