Ali Doğramacı

Mütevelli Heyet Başkanı, Profesör, Rektör, Akademisyen

Doğum
-
Eğitim
Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

Akademisyen, İnşaat Mühendisliği Profesörü, Bilkent Üniversitesi eski rektörü şu anki Mütevelli Heyeti Başkanı. Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın oğludur. 1945 doğumlu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdikten (1966) sonra, Stanford Üniversitesi'nde 1967'de ve 1972 2 ayrı yüksek lisans derecesini aldı. Doktorasını yine bu üniversitede 1975 yılında tamamlamış ve yüksek öğretim hayatına atılmıştır.

Sırasıyla Columbia Üniversitesi, Rutgers New Jersey Eyalet Üniversitesi, Cornell Üniversitesi ve yine New Jersey Eyalet Üniversitesi'nde profesör unvanıyla öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. 1991 yılında Provost (Akademik İşlerden Sorumlu Rektör yardımcısı) göreviyle Bilkent Üniversitesi'ne gelen Prof. Dr. Ali Doğramacı, 1993-2010 yılları arasında Rektör olarak görev yaptığı Bilkent Üniversitesi’nde, 2010 yılından bu yana da Mütevelli Heyeti Başkanı olarak yer almaktadır.

Prof. Dr. Ali Doğramacı, Bilkent Üniversitesi kurucusu İhsan Doğramacı'nın oğludur. Ali Doğramacı evli ve 4 çocuk sahibidir. Babası, Prof. Dr. İhsan Doğramacı'nın vefatı üzerine, rektörlük görevinden 1 Mart 2010 itibarıyla ayrılmış ve üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı üstlenmiştir.

KAYNAK: Bilkent'te Ali Doğramacı dönemi sona erdi (milliyet.com.tr, 2 Mart 2010), Doğramacı'nın oğlu rektörlüğü bıraktı (sabah.com.tr, 2 Mart 2010), Globol İlişkiler Forumu -  Üyeler (gif.org.tr, 21.03.2020).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör