Ateş Kara

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi, Tıp Profesörü, Akademisyen

Eğitim
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

Tıp Profesörü, Akademisyen, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi. Ankara Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi (İng)’ni bitirdikten sonra aynı yerde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini 2000’de tamamladı.

1998-1999’da Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başasistanlığı yaptı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ünitesi’nde çocuk enfeksiyon hastalıkları yandal ihtisasını 2002’de bitirdikten sonra aynı ünitede çalışmaya devam etti. 2004 yılında pediatri doçenti, 2010 yılında profesör oldu.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim üyesi olan Dr. Ateş Kara, halen Enfeksiyon Hastalıkları Derneği genel sekreteri görevini de yürütmektedir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında farklı danışmanlık görevleri de bulunmaktadır.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kara, coronavirüs salgını yalanan bu günlerde çeşitli medya organlarında salgınla mücadele için bilgiler vermektedir.

 

Ebola Savaşçısı

 

Kurulda görev yapan isimlerden bazıları uluslararası alanda da tanınıyor. Bu isimlerden biri daha önce DSÖ’de danışmanlık yapan Prof. Dr. Ateş Kara. DSÖ’de çeşitli dönemlerde farklı enfeksiyon tablolarına karşı danışmanlık görevi üstlendi. Kara, Ebola’nın Afrika’dan dünyaya yayılışını önlenmek için kurulan 25 kişilik çalışma grubunda da yer almıştı.

Kara, şu anda kurulda birlikte çalıştığı Doç. Dr. Şebnem Erdinç ile birlikte o dönemde Türkiye için, “Ebola virüs hastalığı bilgilendirme ve vaka yönetim rehberi” hazırlamıştı.

Kurulda enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanları çoğunlukta bulunurken, çocuk enfeksiyon hastalıkları, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları uzmanlarıyla birlikte koronavirüs tahlillerinin yapıldığı Ulusal Viroloji Laboratuvarı’ndan da bir temsilci bulunuyor.

 

KAYNAKÇA: Prof. Dr. Ateş KARA - Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri (hastane.hacettepe.edu.tr, 22.03.2020), Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara: 60 derecenin üstünde ...(sabah.com.tr,  22.03.2020), Prof. Dr. Ateş Kara açıkladı: 10 dakika altında risk yok (haber7.com, 22.03.2020), Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara Haberleri (cnnturk.com, 22.03.2020), Ateş Kara Kimdir (acunn.com, 22.03.2020), Ateş Kara Kimdir (saglikpersonelihaber.net, 22.03.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör