Tuğçe Pala

Şarkıcı, Türk Sanat Müziği Sanatçısı, Müzisyen

Doğum
Eğitim
İTÜ Devlet Konservatuarı

Müzisyen, Türk Sanat Müziği ses sanatçısı. Haber spikeri ve Vokaliz Grubunun baş solisti Kerem Seven eşidir. 1974 yılında İzmir’de doğdu.

Müziğe olan ilgisi nedeniyle ailesi tarafından çok küçük yaşta müzik çalışmalarına yönlendirildi. 12 yaşında musiki topluluklarına katıldı ve kanun dersi aldı. Babasının görevi gereği eğitim hayatına Türkiye’nin birçok ilinde devam etti. 1990 yılında İ.T.Ü. ses eğitimi bölümünü kazandı. 1995 yılında konservatuvarı derece ile bitirdi.

Klasik Türk Müziği’ni değerli hocaları Tülun Korman, Tülin Yakarçelik, Bekir Sıtkı Sezgin, Belkıs Aran, Yavuz Özüstün, Erdoğan Berker, Hurşid Ungay, Dr. Alaeddin Yavaşça, Dr. Selahattin İçli ve Dr. Nevzat Atlı eşliğinde öğrendi.

1994 yılında öğrenci iken TRT İstanbul Radyosu’nun açtığı sınava girdi ve aynı yıl akitli olarak göreve başladı. 2002 yılında kadroya geçti. Yine 1994 yılında Magazin Gazetecileri Derneği’nin “Umut Vadeden Sanatçı” ödülünü kazandı.

Kurumunda Solist olarak görev yapmanın dışında 2005-2010 yılları arası TRT 1 kanalında Akşam Sefası programını sundu.

Halen TRT İstanbul Radyosu ve TRT Ankara Televizyonu’nun faal sanatçısı olarak, TRT Radyo ve Televizyon Kanallarında; yurt içi ve yurt dışında (Almanya, Rusya, Yunanistan, Cezayir, Türkmenistan) performans sergilemekte, konserler vermektedir.

2007 yılında Kültür bakanlığı Ankara Büyükşehir belediyesi için Bekir Ünlü Ataerle birlikte Ankara Şarkıları albümünü seslendirdi.

Boş zamanlarında özellikle “Bireysel Gelişim” konusunda kitaplar okumayı; sinema ve tiyatroya gitmeyi, spor yapmayı çok seven Tuğçe Pala, ayrıca sosyal medya aracılığı ile gündemi takip etmekte ve sevenleri ile iletişim kurmaktadır.

Hayatını 2011 yılında Sky Türk Haber spikeri ve Vokaliz Grubunun baş solisti Kerem Seven ile birleştiren Tuğçe Pala, halen TRT İstanbul radyosundaki görevini sürdürmeye devam etmektedir.

 

Albümleri:

 

Aşikar - 2019

Bir Şarkıdır Yaşamak Box Set - 2013

 

Popüler Şarkıları:

 

Aşikar

Aşkı Seninle Tattı Hicranla Yandı Gönül

Bu Gece

Cana Sar Beni

Efkarın Şarkısı

En Güzel Beste

Eyvah

Ezelden Aşinanım Ben Ezelden Hem Zebanımsın

Gece

Gidelim Göksu'ya Bir Alem-I Ab Eyleyelim

Gözümden Ey Peri

Hançer

Kimseye Etmem Şikayet Ağlarım Ben Halime

Körfezdeki Dalgın Suya Bir Bak Göreceksin

Nazende Sevgilim

Nedir Bu Haletin Ey Mehcemalim

Seni Sevda Çiçeğim Tac-ı Serim

Tango İstanbul

Tuzak

Yalancı Bahar

 

KAYNAKÇA: Hangi Ekran Yüzü Radyo Sanatçısı İle Dünyaevine Girdi? (medyaradar.com, 8 Haziran 2011), Tuğçe Pala- Kerem Seven - Fikrimin İnce Gülü (YouTube - 26 Temmuz 2011), Tuğçe Pala - Kerem Seven Dudaklarında Arzu (YouTube - 17 Kasım 2013), Tuğçe Pala.... Mustafa Yolaşan ve Eşi İle Düet'i (YouTube - 5 Şubat 2014), Tuğçe Pala Seven/Kerem Seven-Düet-Seni çok seviyorum  (YouTube - 13 Nisan 2015), Tuğçe Pala - Kerem Seven –Düet - Yıllar var ki biz seninle ... (YouTube - 27 Nisan 2015), Tuğçe Pala & Kerem Seven - Seni Benden Alamazlar (YouTube - 28 Kasım 2016), Kerem Seven (eksisozluk.com, 17.03.2020), Tuğçe Pala (alaturka recordsalaturkarecords.com, 17.03.2020). 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör