Enver Hızlan

Kaymakam, Kamu Yöneticisi, Vali

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi

Kamu yöneticisi, Aydın, Kahramanmaraş, Malatya, Edirne, Trabzon, Balıkesir ve Sakarya valilerinden. 1931 yılında Giresun’un Görele ilçesine bağlı Kuşculu köyünde doğdu.

İlkokulun ilk üç sınıfı komşu köy İsmailbeyli’de 4 ve 5. sınıflar Görele merkez ilkokulunda ortaokulu Niğde ‘de liseyi haydar paşa lisesinde okudu. 1954 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi.

Aynı yılın Temmuz ayında İstanbul’da kaymakam adayı olarak memuriyete başladı. Eyüp, Kartal, Zeytinburnu, Viranşehir ve Suluova ilçelerinde kaymakam vekili olarak görev yaptıktan sonra 1958 yılı Ağustosunda kaymakamlık kursunu bitirdi. Bu arada yedek subay olarak askerlik görevini yerine getirdi.

 Daha sonra Elazığ iline bağlı Baskil ve Palu, Uşak iline eşme, Aydın iline bağlı Koçarlı, Denizli iline bağlı Sarayköy, Eskişehir iline bağlı Sivrihisar ve Ankara iline bağlı Çubuk ilçelerinde kaymakamlık yaptı.

Enver Hızlan, Çubuk kaymakamı iken 1968 yılında Mart ayında mülkiye müfettişliğine atandı. Bu görevde iken 1978 yılı Şubat ayında Aydın valisi oldu. Daha sonra sırasıyla Kahramanmaraş, Malatya, Edirne, Trabzon, Balıkesir ve son olarak da Sakarya valiliklerinde bulundu.

Büyük oğlu Mustafa Babür ABD’de Houston başkonsolosluğunda konsolos yardımcısı, Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi olarak görev yaptı. Küçük oğlu Bahadır ise İTÜ Makine Mühendisliğini bitirmiştir.

KAYNAK: Edirneli oldu - Hudut Gazetesi (hudutgazetesi.com, 21 Eylül 2011), İşte Vali: Enver Hızlan (yesilgiresun.com.tr, 5 Aralık 2013), Vali Hızlan ve Trabzon (karadenizdesonnokta.com.tr, 14 Ekim 2015), “Malatya'yı Sevgi ve Özlemle Anıyorum” (malatyahaber.com, 21 Mayıs 2018), Enver Hızlan - Malatya Ansiklopedisi (hedik.org, 04.02.2020), Göreleli Ünlü Simalar (gorele.bel.tr, 04.02.2020).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör