Turgay Saka

Besteci, Şarkıcı, Müzisyen

Eğitim
Bülent Ecevit Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü

Müzisyen, şarkıcı, besteci. 1988’de madenci bir ailenin evladı olarak Zonguldak’ta dünyaya geldi. İlköğretim eğitimini Plevne İlkokulunda, liseyi ise Kilimli Süper Lisesi’nde tamamladıktan sonra Bülent Ecevit Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünden mezun oldu.

Turgay Saka, 8 yılı profesyonel olmak üzere yaklaşık 15 yıldan beri müzikle ilgileniyor. Müzikal yolculuğu, ilkokulda başladı. Vurmalı çalgılara olan ilgisi yerini bağlamaya bıraktı ve lise döneminde gitarla devam etti. Bir Radyo programında canlı müzikle başlayan profesyonel müzik hayati üniversite yıllarında yerini birçok mekanda müzik yaparak ve konserlerde yer alarak devam etti. Her geçen gün artarak devam eden bir Turgay Saka kitlesi oluşmaya başladı ve babasının ısrarıyla katıldığı yerel bir kanaldaki yarışmada kazandığı birinciliğinin ardından ilk singılını çıkardı. Akabinde yine birçok yarışmada dereceler elde ettim. İlk singıldan tam istediği verimi alamadığı için, ikinci bir çalışma için kolları sıvadı. Yeni bir yarışmaya daha katılmaya karar verdi. Bu arada da elde ettiğim dereceden sonra, verilen ödülle ikinci singılını çıkardı ve güzel tepkiler aldı. Müzik çalışmaları ve yeni projeler için adımları devam ediyor.

Turgay Saka, 2010 senesinde Sıkıntı Yok isimli albüm ile müzik dünyasına giriş yapmış, 2014’te Tırıvırı, 2018’de ise İki Yüzlü albümleri müzik severler ile buluşturmuştur.

 

Albümleri:

 

2010 - Yok

2015 - Şansım Yok

2014 - Tırıvırı

2018 - İki Yüzlü

Şampiyon Cimbom Oh Olsun

Panik Yok (feat. Fulin)

İki Yüzlü Hakan Keleş Remix

Hepsi Yalan Akustik

Sıkıntı Yok

 

Popüler Şarkıları:

 

İki Yüzlü (feat. Banu Parlak)

Hepsi Yalan

Panik Yok (feat. Fulin)

Şampiyon Cimbom Oh Olsun

Sıkıntı Yok

Tırıvırı

İki Yüzlü Hakan Keleş Remix

Ah Be İstanbul

Şansım Yok

 

KAYNAK: Zonguldaklı Turgay Saka 'Tırıvırı' ile ilk ödülünü aldı - Turgay Saka Kimdir? (pusulagazetesi.com.tr, 9 Mart 2015), Turgay Saka Kimdir? (acsesi.com, 25.02.2020), Turgay Saka (karnaval.com, 25.02.2020), Turgay Saka (eksisozluk.com, 25.02.2020), Turgay Saka Şarkıları Dinle, Turgay Saka Klipleri - Turgay Saka Kimdir? (izlesene.com, 25.02.2020), Turgay Saka şarkıları (muzikdinle.com.tr, 25.02.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör