Nesrin Kopuz

Şarkıcı, Türk Halk Müziği Sanatçısı, Müzisyen

Doğum
Eğitim
Rize Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü

Türk Halk Müziği sanatçısı. 1991 yılında Rize’de doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini memleketi olan Rize’de tamamlayarak;  Kurtuluş İlköğretim Okulu ve Rize Ticaret Meslek Lisesi’nden mezun oldu. Buradan sonra Rize Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümünü bitirdi.

Bilgisayar eğitimini bitirdikten sonra bu meslekte devam etmeyen Kopuz, çok farklı dallarda çalışmalara ilgi duydu. Uzun bir süre amatör fotoğrafçılıkla uğraştı.   Müzik dinlemeyi ve şarkı söylemeyi küçük yaşlardan itibaren çok sevdiğini her fırsatta dile getirmiş ve her çalışmalarında söylediği şarkılar ile akıllarda kalmayı başarmıştır.

 

Müzik Çalışmaları:

 

Nesrin Kopuz, henüz üniversite öğrencisi iken gittiği staj sırasında söylediği şarkılar ile herkesin dikkatini çekmeyi başarmıştı. İşyeri çalışanları tarafından her gün şarkı söylemesi istenen Nesrin, o dönemde sesinin güçlü olduğunun farkında olarak istekleri geri çevirmemmiş ve işyerinde her gün farklı şarkılar söyleyerek deneyimlerini artırmıştır. Genelde Karadeniz türküleri seslendirmeyi çok sevdiğinden dolayı söylediği hemen hemen her şarkısı Karadeniz yöresine aittir. Tam bir Karadenizli olan Nesrin hala Rize’de yaşamına devam etmektedir.

Nesrin Kopuz o dönemde yaptığı amatör fotoğrafçılık işi sırasında beraber çalıştığı arkadaşını kanserden dolayı kaybetmiştir. Büyük bir üzüntü yaşadıktan sonra hayatına devam eden Nesrin, arkadaşına verdiği sözü yerine getirmek için şarkı söylemeye devam etmiştir. Arkadaşı hayattayken ikisinin çok sevdiği bir şarkıyı bir gün canlı olarak Türkiye televizyonlarında söyleyeceğine söz veren Nesrin, arkadaşı hayattayken bunu yapamasa da bir gün yapacağına dair söz vermiştir ve bunun için bir ses yarışmasına katılmıştır.

 

Rising Star İle Başlayan Müzik Yolculuğu

 

2015’te Rising Star’a başvurarak arkadaşına verdiği sözü yerine getirmek için sahneye çıkan Nesrin herkesten büyük beğeni kazanmış ve jüriyi oldukça etkilemeyi başarmıştır. Oldukça duygulu şekilde gerçekleştirdiği performans stüdyo tarafından çok beğenilmiş ve tur atlamasına imkân tanımıştır. Yarışma süresi boyunca söylediği her şarkı ile adından söz ettirmeyi başararak geleceğe dair sağlam adımlar atacağının sinyallerini vermiştir. Yarışma boyunca birçok çalışma teklifi alan Nesrin yarışmadan ayrıldıktan sonra da müzik ile yolculuğuna devam etmek istediğini belirtmiştir.

 

Albümleri:

 

İnanmam (2020),

Korkarum - Single (2019),

Karadeniz (2019)

Öldüren Sevda

En Yeniler

 

Popüler Şarkıları:

 

Ciğerim Yanıyor

Nar Tanem

Korkarum

Sen Seversin El Alır

Gül Bahçesi

Allah’um Al Canumi

Oy Oy Sevduğum

Yazuktur Günahtur

Sen Rüzgâr Bende Yaprak

Korkarum Remix (ft. Engin Özkan)

 

KAYNAKÇA: Nesrin Kopuz Kimdir (forumaski.com, 15 Ağustos 2014), Nesrin Kopuz Yaylanun Çimenine - Rising Star Türkiye (tv8.com.tr, 10 Ağustos 2015), Nesrin Kopuz 'Listen' (2. Tur) – Acunn (acunn.com, 14 Eylül 2015), Nesrin Kopuz - Dua (youtube.com, 19 Mar 2017), Nesrin Kopuz Kimdir?  (xmuzik.net, 24.01.2020), Nesrin Kopuz (eksisozluk.com, 24.01.2020), Rising Star Türkiye 2015 - Nesrin Kopuz Kimdir? (programi.info.tr, 24.01.2020), Nesrin Kopuz Şarkıları Dinle, Nesrin Kopuz Klipleri (izlesene.com, 24.01.2020), Nesrin Kopuz (music.apple.com, 24.01.2020), Nesrin Kopuz (muzikdinle.com, 24.01.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör