Buket Gülbeyaz

Oyuncu

Doğum
-
Eğitim
Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü
Diğer İsimler
Zemheri Birsel

Tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu. İzmir doğumlu. İzmir’de doğup büyüdü. Üniversite eğitimi için İstanbul’a yerleşti. 2015 yılında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü Yüksek Onur derecesi ile tamamladıktan sonra oyunculuk eğitimi için New York’a taşındı. Üç yıl süren oyunculuk yüksek lisansını derece ile tamamlayıp The Actors Studio Drama School’dan mezun oldu.

Buket'in önemli New York tiyatro deneyimlerinden bazıları şöyledir:

House of Karen (Signature Theatre), Bee (HB Playwrights Theatre & HB Studio), The Book of Liz (3 Legged Dog), Last Exit Before You're Off The Grid (Secret Theatre), Hak (HB Studio), The Uncounted, The Stars Fall Upside Down.

Diğer Uluslararası tiyatro deneyimleri arasında Tilburg, Hollanda’da Theater De NWE Vorst’da sahnelenen Pinocchio, İstanbul’da gerçekleşen You Look Good Today fiziksel tiyatro performansı, Portland, Oregon’da sahnelenen Sacrifice of Belonging devised-tiyatro oyunu bulunmaktadır.

New York sinema ve televizyon deneyimi arasında Immigreat adlı dizi, Gabrielle Pfeiffer’ın yönettiği Stiff, ayrıca Sight, The Roar In The Sky, ve Ego adlı kısa filmler yer almaktadır.

Buket’in yazıp yönettiği ilk tiyatro oyunu Habitat Nisan 2017’de Off-Broadway açılışını yaptı ve İstanbul’da yaşayan 4 kadının hikayesini anlatan oyun büyük ilgi gördü. Kadına karşı şiddeti durdurma misyonuyla kurulan, Eve Ensler’ın organizasyonunun bir parçası ve sadık destekçisi olan, V-Day ve One Billion Rising gibi önemli Amerikalı hareketlere destek ve bağışta bulunan 4th U Artivists tarafından yapımcılığı üstlenilen Habitat’ın önümüzdeki sezonlarda New York ve İstanbul’da prodüksiyonlarına devam etmesi amaçlanmaktadır.

Buket’in yapımcılığını üstlendiği, Berkay Ateş tarafından yazılan Hak, Ağustos 2018’de ilk kez İngilizce olarak New York HB Studio’da seyirci ile buluştu ve Amerika prömiyerini gerçekleştirdi. Gerçek bir hikayeden yola çıkan Hak, Avrupa ve Türkiye’de gördüğü güzel ilgiden sonra Amerika’da da övgü dolu eleştiriler aldı.

Buket, Cemre Su Salur’un rejisini yaptığı Antigone prodüksiyonunda Antigone karakteri için provalarına devam etmekte ve Milay Ezengin tarafından yazılmış D.A.T.D.İ.D adlı tiyatro oyununun yönetmeni olarak ön hazırlık çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Türkiye'de Rol Aldığı Bazı Tiyatro Oyunları:

 

Antigone / Oyuncu – 2019

 

Rol Aldığı Diziler:

 

Zemheri (Birsel, 2020)

5iveSenses (2017)

 

Rol Aldığı Kısa Filmler:

 

Chekhov in New York

El Cavil

Alive (2018)

Stiff (2017)

Dressed as Girl (2017)

Wrinkle (2013)

 

KAYNAKÇA: Buket Gülbeyaz (tiyatrolar.com.tr, 20.01.2020), Buket Gülbeyaz (imdb.com, 20.01.2020), Buket Gülbeyaz (sinematurk.com, 20.01.2020), Buket Gülbeyaz (diziseti.tv, 20.01.2020), Buket Gülbeyaz (beyazperde.com, 20.01.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör