Adem Tay

Türk Sanat Müziği Sanatçısı, Müzisyen

Doğum
Eğitim
Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı

Müzisyen, Türk Sanat Müziği sanatçısı. 1987 yılında Malatya’da doğdu. 2013 yılında Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarından mezun oldu. Halen aynı bölümde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

Küçük yaşlardan itibaren müzik ile içe bir ortamda büyüdü. Konservatuvar eğitiminden önce şan, nazariyat ve melodi hafızası dersleri aldı. Kendisine Türk Mûsikîsi alanında ciddi hedefler belirlemektedir .

Bugüne kadar birçok önemli sanatçıdan feyiz aldı. Bu sanatçıların başında Ahmet Özhan, Sami Savni Özer, Ender Doğan, Alp Arslan, Hasan Esen, Şehnaz Rizeli, Nilgün Onat, Çetin Körükçü ve Türk Mûsikîsi’nin hayatta olan en zirve sanatkârlarından Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca gelir. Türk Mûsikîsi’nin nadide hocalarından, dünyada bir çok başarı ödülü alan Sn. Necdet Vârol’dan solistlik eğitimi aldı. Bu Üstadlardan aldığı eğitim ve tecrübeler ışığında Türkiye’nin birçok ilinde solo konserlere katılmıştır. 2013 Şubat ayında İspanya/Granada’da yapılan Dünya Müziği Konserinde İstanbul Müziğini temsil etmiştir.

TRT ve birçok özel kanalda konuk solist olarak yer almıştır. 2012 Ocak-Mayıs sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş bünyesinde Türk Sanat Müziği konserleri performansında bulunmuştur. Halen yüksek lisans eğitimi ile birlikte Mûsikî çalışmalarına devam etmektedir.

 

Adem Tay’ın Eserleri

Sen Sultansın

KAYNAKÇA: Adem Tay - Uyan Ey Gözlerim - Dailymotion Video (8 Nisan 2017), Adem Tay - Ey Gönül (dailymotion.com, 28 Temmuz 2018), Adem Tay Ey Gönül Sufi klip Ramazan 2016  - Adem Tay kimdir? (hizmetvideo.net, 18.01.2020), Adem Karabey - Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan - Yeni Gün - TRT Avaz  (dailymotion.com, 18.01.2020), TRT Müzik - Adem Tay - Kudüs'ten Türkiye'ye İlahilerimiz  (facebook.com, 18.01.2020), Camideki Adam- Gönül Ehli'ne (dr.com.tr, 18.01.2020).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör