Nazif Karaman

Gazeteci

Doğum
15 Ekim, 1977
Eğitim
Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi
Burç

Gazeteci. 15 Ekim 1977 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Erzincan Refahiyelidir. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Pertevniyal Lisesinden ardından Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. 

Gazeteciliğe henüz üniversite öğrencisiyken 1997 yılında Akit Gazetesinde başladı. Bu gazetede özellikle 28 Şubat döneminde çok önemli haberlere imza attı. 2010’da Sabah’a geçti. Aynı gazetede İstihbarat Şefliği ve Haber Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Özel İstihbarat Bölümünde Abdurrahman Şimşek ve Ferhat Ünlü ile birlikte çalışmaya başladı. Adli ve polisiye konular ağırlıklı olmak üzere İstihbarat sahasında uzmanlaştı.

Nazif Karahan, 17/25 darbe girişimi sonrasında FETÖ ile mücadele kapsamında birçok manşet habere imza attı. 15 Temmuz gecesi saat 23.15’te A Haber Televizyonu’na canlı yayına bağlanarak darbecilere karşı adli soruşturma başlatıldığını Türkiye’ye duyuran gazeteci oldu. Yine Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanından kaçışını belgeleyen görüntüleri Abdurrahman Şimşek ile bulup kamuoyuyla paylaştı. 2016 yılında Özel İstihbarat Bölümü şefi olarak atandı. Halen bu görevine devam ediyor.

KAYNAK: Bilgi teyidi (16.01.2020).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör