Tevfik Dönmez

STK Yöneticisi, İş İnsanı

Doğum
Eğitim
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi

İş adamı, STK yöneticisi, Dış Ekonomik İlişkiler Komitesi Başkanı. 1978 yılında Malatya’da doğdu. İlkokulu Gaziantep’te, orta ve lise öğrenimini ise Mersin’de tamamladı. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nde İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun oldu ve Toros Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik ( UTL ) bölümünde tezli yüksek lisans programını tamamladı.

2001 yılında, Kombassan Holding iştiraki KOMAS AŞ dış ticaret departmanında profesyonel iş yaşamına başladı. 6 ay burada çalıştıktan sonra, ticari faaliyetlerini, 1968 yılından bu yana faaliyette olan aile şirketi bünyesinde sürdürdü.

2004 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nca atanarak öğretmenliğe adım atmış, 2011 yılına kadar öğretmenlik mesleğini ifa etmiştir. 2011 yılında, tamamen ticari faaliyetlere yoğunlaşmak üzere, öğretmenliği bırakmıştır.

Dönmezler Baharat şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı olan Tevfik Dönmez, baharat ürünleri üretimi yaparak, 30’a yakın ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir.

Türkiye dış ticaretinin gelişmesi için çalışmalar yürüten ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı yapan Dönmez, gençlere yönelik olarak “Tecrübe Paylaşımları, Yaratıcı Yazarlık ve Kurumsal/Bireysel İmaj Yönetimi” seminerleri vermektedir.

2013 - 2016 yılları arasında MÜSİAD Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Sektör Kurulları Komisyon Başkan Yardımcılığı yapan Tevfik Dönmez, 2018 - 2019 yılları arasında MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkan Yardımcılığının ardından, 2019 yılı Mayıs ayında bu yana, Dış Ekonomik ilişkiler Komitesi Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan Dönmez, iyi derecede İngilizce, orta derecede Arapça bilmektedir.

 

KAYNAK: Tevfik Dönmez - Dış Ekonomik İlişkiler Komitesi Başkanı (musiad.org.tr, 30.12.2019).

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KOMİTESİ

Ekonomik diplomasi faaliyetlerini yürütmek ve paydaş kurumların ilgili komiteleri ile iletişimi ve bağlantıyı sağlamak adına kurgulanmış bu komitenin diğer çalışma alanları şöyle sıralanabilir:

1. Yabancı ticaret ve sanayi odaları ve borsalar ile bağlantıları ve iş birliğini Diplomatik İlişkiler Komitesi ile koordinasyon içinde yürütmek.

2. Yabancı sermaye örgütleri, federasyon ve konfederasyonlar düzeyinde iş birliği, etkileşim ve ortaklık düzeyinde iş yapmak çalışmalarını yürütmek. Bu tür yapıların ilgili organları ile uyumlu çalışabilecek komitelerin iletişim ve ortaklıklarını sağlamak.

3. Ticaret Diplomasisi adı altında ilgili Bakanlık nezdinde yapılandırılan işlemleri, TTM’leri ve dış bağlantıları yönetmek; bu bağlantılarda, ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışmaları yürütmek.

4. Türkiye’de mukim sermaye örgütleri ve yabancı sermaye yapılarının yurt dışı ekonomik diplomasi çalışmalarını takip etmek ve olası ortak iş modellerini geliştirmek.

5. Ekonomik diplomasi yönetimi çerçevesinde çalıştay, sempozyum, davet ve organizasyonlar talep etmek. (MÜSİAD Kurumsal İletişim Ofisi bünyesinde planlanan organizasyon ve görüşme takvimine, bu Komitenin kendi talep ve gerekliliklerini bildirmesi önemlidir)

6. Global saha yapılanması bünyesinde ekonomik ve ticari istihbarat sistematiğini geliştirmek. Bunun için Dış İlişkiler Komitesi ve MÜSİAD Veri Analiz ve Araştırma Ofisi ile birlikte çalışmak.

KAYNAK: Tevfik Dönmez - Dış Ekonomik İlişkiler Komitesi Başkanı (musiad.org.tr, 30.12.2019).

Yazar: MÜSİAD

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör