Tahir Tuluk

Yönetim Kurulu Başkanı, STK Yöneticisi, İş İnsanı

Doğum
Eğitim
York Üniversitesi Türkiye İşletme Bölümü

Girişimci, İşadamı, STK Yöneticisi, Tuluk Grup Yönetim Kurulu Başkanı, MÜSİAD ve MOBİSAD Yönetim Kurulu Üyesi.

1963, Antalya Alanya doğumlu. İlk ve ortaöğretimini Alanya’da, lisans eğitimini York Üniversitesi Türkiye İşletme bölümünde tamamlamıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Tahir Tuluk, iş hayatına 1984 yılında beyaz eşya sektöründe kendi işini kurarak başladı. Bugün itibariyle Telekomünikasyon, İnşaat, Dayanıklı Tüketim Malları, Tarım, Gıda ve Mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren Tuluk Grup’un Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmaktadır.

Türkiye’nin ilk cep telefonu yenileme merkezlerinden olan Mobilfon firmasının da kurucu ortağıdır.

Tuluk ayrıca Yönetim Kurulu Üyesi olduğu girişim sermayesi fonlarıyla yazılım sektörü öncelikli olmak üzere gelecek vadeden girişimlere yatırım yapmaktadır.

MÜSİAD 27. Olağan Genel Kurulu'nda da Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiş; ardından Kurumsal İletişim Komisyonu Başkanlığı görevine getirilmiştir.

Tahir Tuluk, ayrıca MOBİSAD Yönetim Kurulu üyesidir.

KAYNAK: Bilgi Teyidi (02.10.2023).

KURUMSAL DESTEK VE KONTROL KOMİTESİ

Yerel yapılanmadaki tüm unsurların Merkez’den desteklenmesi ve yerel denetimlerin yapılması, bu komitenin genel amaçlarıdır.

MÜSİAD Tazelenme yapılanması tasarlanırken sadece merkezin ihtiyaçları ya da yönetimleri baz alınmamış, aksine şubelerin sisteme çok daha aktif bir şekilde entegrasyonu ve güçlendirilmesi üzerine çalışılmıştır.

Çünkü MÜSİAD’ı güçlü yapan, onun yereldeki ve global alandaki şubeleri, üyeleri, temsilcileri ve paydaşlarıdır.

Bu komite, MÜSİAD Merkez yapısındaki tüm değişim, imkân, proje, iş modeli, ortaklık modelleri, yatırım alanları, mali ve ticari destekler, teşekküllerden sağlanacak ticari avantajlar gibi unsurların şubeler düzeyinde de yapılandırılması, genişletilmesi ve elbette şubelerin tüm bu süreçlere aktif katılımını ve faydasını sağlamak amacıyla tasarlanmıştır.

1. Kredilendirme: Şubeler, yapacakları faaliyetlerde şayet şube bütçesini aşan bir ödenek söz konusu ise Merkez’in onlara açacağı krediden istifade edebilirler.

2. Kurumsal destek: Dönüşüm ve tazelenme süreçlerinin şubelere aktarılması işlemlerinden sonra elde edilen geri besleme verilerine göre her şubenin bulunduğu ilin-bölgenin ekonomik ve ticari özelliklerine uyumlu şekilde Meclis Komitelerinin benzerleri ya da türevleri şube özelinde de hayata geçirilecektir. Şubelerin ihtiyaç duydukları (şube yönetimi ya da üyelerinin ihtiyaçları) kurumsal destek, eğitim-bilgilendirme, bürokratik destek gibi hizmetler, yine bu komitenin planlama ve uygulama çalışmaları ile sağlanacaktır.

3. Projelere aktif katılım: Merkez yapılanmadaki Komiteler’de başlatılan ya da yürütülen projelere uygun şube ve üyelerin eklemlenmesi ve projelerin hayata geçirileceği il ve bölgelerde şube desteklerinin sağlanması.

4. MÜSİAD INVEST, MUSİAD AKADEMİ, MUSİAD Dış Ticaret, MUSİAD Trade & Investment Agencies, MÜSİAD GİRİŞİM gibi süreç yönetimi markalarından şubelerin yararlanması ve bu süreçlere aktif katılımları bu komitenin bir diğer çalışma alanıdır.

5. Şubeler bazında denetimlerin yapılması, bütçe ve işleyişlerin sürekli bir şekilde denetlenmesi, aksayan unsurların derlenmesi ve çözüm süreçlerinin başlatılması da bu komitenin sorumluluk alanıdır.

6. Komite, yukarıda sayılan başlıklar dışında geliştireceği tüm iş modeli ve çalışma sistemleri adına serbesttir.

7. Komite, yukarıda sıralanan maddeler kapsamından da anlaşılacağı gibi köprü-bağlantı komitelerinden biridir.

KAYNAK: Tahir Tuluk - Kurumsal Destek ve Kontrol Komitesi Başkanı (musiad.org.tr, 30.12.2019).

 

Yazar: MÜSİAD

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör