Mehmet Akif Özyurt

STK Yöneticisi, Makina Mühendisi, İş İnsanı

Doğum
Eğitim
Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü

Makina Mühendisi, İş Adamı, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı. 1969 yılında İstanbul'da doğdu. Maçka Teknik Lisesi Elektronik Bölümünü bitirdikten (1987) sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümüne girdi ve 1991 yılında mezun oldu.

1994 yılında ise İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uzay Mühendisliği bölümünde Yüksek Lisans eğitimini tamamlayarak, yüksek mühendis unvanını aldı. Halen aynı bölümde Doktora Tez çalışmalarına devam etmektedir.

İstanbul’da makine imalat ve otomasyon sektörlerinde faaliyet göstermekte olan aile şirketleri HASSAS Mühendislik Ltd. Şti’de Genel Müdürlük görevini sürdürmektedir.

Birçok sivil toplum örgütünün faaliyetlerine yoğun şekilde katkıda bulunan Özyurt, SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği’nin kuruluşunda da yer almış, 2017 Mayıs ayına kadar kümede Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini ifa etmiştir.

Özyurt ayrıca, 2012-2018 yılları arasında Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de yürütmüş, 2010 yılına kadar 6 yıl devam ettirdiği MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliğinin birinci döneminde, TÜBİTAK TEYDEB MAKİTEK Yürütme Kurulunda 2013-1014 yılları arasında bir yıl, özel sektörü temsilen görev yapmıştır.

Mehmet Akif Özyurt halen, İstanbul Ticaret Odası Takım Tezgâhları ve Otomasyon Komitesinde Komite ve Meclis Üyeliği, İstanbul Ticaret Odası Sanayi İhtisas Komisyonu Başkan Vekilliği, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmektedir.

KAYNAK: Mehmet Akif Özyurt – Genel Başkan Yardımcısı (musiad.org.tr, 30.12.2019).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör