Rıza Ulucak

Genel Müdür, Milletvekili, Bürokrat, Hukukçu, Siyasetçi

Doğum
Ölüm
17 Mart, 2014
Eğitim
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'

Hukukçu, siyasetçi, XX. ve XXI. Dönem Ankara Milletvekili (D. 1928, Ankara  - Ö. 17 Mart 2014, Ankara). Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Bir süre avukatlık yaptı. Maliye Bakanlığı Hazine Müşavirliğinde avukatlık ile Çalışma Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü olarak görev yaptı. Rıza Ulucak, Refah Partisi listesinden XX. ve XXI. Dönem Ankara Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı.

Uzun yıllar Refah Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Rıza Ulucak, 17 Mart 2014 günü Ankara Bayındır Hastanesinde hayatını kaybetti. Ulucak'ın cenazesi, ertesi gün Hacıbayram Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. Evli ve 4 çocuk babası idi.

KAYNAKÇA: İki acı kaybımız; Rıza Ulucak ve Ahmet Arıkan Hakk'ın rahmetine kavuştu (milligazete.com.tr, 17 Mart 2014), Eski milletvekili Ulucak ve Arıkan vefat etti (dunyabulteni.net, 18 Mart 2014), Ahmet ARIKAN (hatay.diyanet.gov.tr, 9 Mart 2016), Rıza Ulucak Rıza - Türkiye Büyük Millet Meclisi (tbmm.gov.tr, 14.01.2020).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör