Abdülkerim Doğru

Makina Yüksek Mühendisi, Bakan, Milletvekili, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi
Diğer İsimler
Abdulkerim Doğru

Makina Yüksek Mühendisi, XV., XVI. ve XIX. Dönem Kars Milletvekili – 37. ve 39. Hükümet Sanayi ve Teknoloji Bakanı. Kaynaklarda adı Abdulkerim Doğru olarak da geçer. 1927, Ardahan doğumlu. Baba adı Mehmet, anne adı Sidret. İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi mezunu.

Et ve Balık Kurumu İşletme ve Montaj Şefi, Tekniker Ticaret Limitet Şirketi Kurucusu ve Teknik Müdürü, Almanya’da Klima ve Havalandırma Proje Mühendisi, Türkiye Süt Endüstrisi Kurumu Umum Müdürlüğü Makine Tesisat ve Malzeme Şubesi Müdürü, Azot Sanayi TAŞ Umum Müdürü, Sanayi Bakanlığı Müşaviri, ASMAŞ Madencilik ve Sanayi AŞ Umum Müdürü, İPA Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Pazarları AŞ Umum Müdürü olarak görev yaptı.

Abdülkerim Doğru, MSP, MÇP, DYP çatısı altında siyaset yaptı. XV., XVI. ve XIX. Dönem (20.10.1991 – 24.12.1995) Kars Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı.  XV. Dönemde Millet Meclisi Başkanvekili olarak görev yaptı.  37. ve 39. Hükümet dönemlerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak yer aldı. Evli, 7 çocuk babasıdır. Fransızca, İngilizce, Almanca, Az düzey Arapça biliyor.

KAYNAK: Bıyıksız ülkücünün yükselişi (hurriyet.com.tr, 20 Nisan 1999), TBMM Albümü 3. Cilt 1983-2010 (2010), Bakan Doğru'dan gazetemize özel açıklamalar (ardahanhaber.com.tr, 3 Ekim 2014), Ekonomik Operasyonlar (youtube.com, 13 Kasım 2018).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör