Mehmet Nuri Ersoy

Kültür ve Turizm Bakanı, Siyaset ve devlet adamı, Turizmci, İş İnsanı

Doğum
Eğitim
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü
Diğer İsimler
Yeni ve Eski Kültür ve Turizm Bakanı. Mehmet Ersoy.

Siyaset ve Devlet Adamı - Yeni ve Eski Kültür ve Turizm Bakanı  Turizmci, İş adamı, ETS Tur, Maxxroyal, Atlasjet ve Voyage Turizm gibi birçok şirketin sahibi,  

1968 yılında İstanbul’da doğdu. Baba adı Ali Haydar Ersoy. Murat Ersoy adlı bir kardeşi vardır. Alman Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

1985 yılında, lise öğrenimine devam ederken, rehberlik yaparak turizm sektörüne ve iş dünyasına atıldı. 1991 yılında, üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra, paket tur ve otel konaklama hizmetleri veren şirketini kurdu.

2000 yılında otelcilik alanına giriş yapan Mehmet Nuri Ersoy, turizm sektöründe geçirdiği 33 yılın sonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirildi.

Mehmet Nuri Ersoy, 9 Temmuz 2018 tarihinde Bakanlık görevine başlamasıyla birlikte, şirketindeki bütün görev ve unvanlarını devretti.

Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, uzun yıllar evvel medyanın tanınan yüzlerinden biriydi. Show TV'de faaliyet gösteren Pervin Ersoy, Günaydın Türkiye adlı programın sunuculuğunu üstlenmişti. Birçok programa daha imza atan Ersoy, daha sonra ETS tur şirketine eşi ile beraber çalışmaya başlamıştır.

İkiz kardeşi Murat Ersoy ile beraber birçok şirketin yönetim ve idaresini sağlayan Ersoy, ETS turun kurucusudur. Ersoy kardeşler aynı zamanda ETS Tur, Maxxroyal otelleri, Atlasjet ve Voyage Turizm'in sahibidir.

Ticari faaliyetlerini geçtiğimiz yıllarda ayıran kardeşler, şirketleri de aralarında anlaşmalı olarak bölmüşlerdir. ETS tur ve Maxxroyal Otelleri'nin idaresini Mehmet Ersoy üstlenirken, diğer şirketler Murat Ersoy'da kalmıştır.

Mehmet Ersoy 2012 yılında cruise sektörüne adıma atmış ve Türkiye'nin ilk cruise gemi işletmecisi olmuştur. 2017 yılında ise online rezervasyon platformunu hayata geçirerek, dünyanın dört bir köşesinden 200 bine yakında tesis için rezervasyon hizmeti sağlamaya başladı.

Mehmet Nuri Ersoy, 28 Mayıs 2023’te yapılan 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra kurulan yeni hükümette yeniden Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer aldı.

Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Mehmet Nuri Ersoy, Pervin Ersoy ile evli ve Mehmet Reşat Ersoy, Aslan Can Ersoy adlarında iki çocuk babasıdır.

 

KAYNAKÇA: Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır? (haber7.com, 10.07.2018), Bakanımız (ktb.gov.tr, 27.11.2019), Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: "Sinema sektörüne 38 milyon lira destek sağladık" (hürriyet.com.tr, 27.11.2019), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (hurriyet.com.tr, 27.11.2019), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (amasya.ktb.gov.tr, 27.11.2019), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (cnnturk.com, 27.11.2019), Cumhurbaşkanı Erdoğan kabinesini açıkladı (tccb.gov.tr, 03.06.2023).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör