Onur Atmaca

Besteci, Türk Halk Müziği Sanatçısı, Kemençe Sanatçısı, Şarkı Sözü Yazarı

Doğum
22 Temmuz, 1989
Eğitim
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim İktisat Fakültesi
Burç

Türk Halk Müziği Sanatçısı, besteci, söz yazarı, kemençe sanatçısı. İki çocuklu bir ailenin en büyüğü olarak, 22 Temmuz 1989’da Bakırköy/İstanbul’da doğdu. Aslen Köprübaşı/Trabzonludur. İlk, ortaokul ve liseyi İstanbul Bahçelievler'de tamamladı. Üniversite eğitimine Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim İktisat Fakültesi ile devam etti. Askerlik görevini Şırnak'ta tamamladı.

Onur Atmaca, babasının mesleği gereği Türkiye'nin çeşitli vilayetlerinde bulundu. Müzik çalışmalarına ise 11 yaşında iken, Gümüşhaneli ve Siirtli okul arkadaşlarının kendisine doğum gününde kendisine hediye ettikleri Kemençe ile başladı. O gün hediye edilen Kemençe Onur'u bu zamanlara taşıdı. Yüksek öğrenimi sırasında, Karadenizin önde gelen solistlerine kemençesi ile eşlik etti. Bu süre zarfında kendi besteleri ve şarkı sözlerini üretti. Çok sayıda söz - müzik üretmesinin ardından Albümlerde eserler seslendirdi.

Seslendirdiği eserlerin takipçileri tarafından sosyal medyada yoğun ilgi odağı olmasının ardından albüm tekliflerine vesile oldu. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda konser, festival, özel davet ve birçok sahne teklifi aldı.

Onur Atmaca, dinleyici ve sosyal medya kitlesinin beklediği albüm çalışmasına 2016 Mart ayında ilk Solo Albümü olan "Zamanı Geldi" ve 2018 yılında "Sayta" adlı albümlerini dinleyicilerine sundu.

 

Onur Atmaca’nın Seslendirdiği Bazı Eserler:

 

Aramayın Sormayın, Sevdalık, O Gözlerin Emorfo, Babam Söyledi Bana, Ormanda Meşeler, Miyancılar, Ben Artık Sürmene’de, İstanbul Yıkılasın, Yar Bana Hasret, Barabelli, Sevdaya Düşeli, Ders Olsun, Muhtarın Kızı, Baltayı Vurdum Taşa, Sürmene, Gel Bana gel, Yoktur Bende Güzellik, Göneşara, Aklım Başıma Gelir, Gözlerimin Rengini, Sanma Coşar Gene, Anne, Sevenler Sevmeyenler, Olan Var Olmayan Var….

 

Sosyal Medya Hesapları:

 

https://facebook.com/onuratmacaoffical https://www.instagram.com/onuratmacaonline/ https://www.youtube.com/onuratmacaofficial https://twitter.com/onuratmacacom https://onuratmaca.com.tr

 

KAYNAK: Onur Atmaca '' Zamanı Geldi '' Albümü Çıktı (trabzonhaber24.com, 1 Mart 2016), Güvercin Müzik - Onur Atmaca " Zamanı Geldi " Albüm (facebook.com, 2 Mart 2016), Onur Atmaca - Sevdaya Düşeli[2016 Albüm]  (youtube.com,  21 Kasım 2016), Onur Atmaca Sayta Teaser Albüm Tanıtım 2018 (youtube.com, 15 Nisan 2018), Onur Atmaca - Aramayın Sormayın  (youtube.com, 17 Mayıs 2018), Onur Atmaca feat. Tahsin Terzi - Miyancılar  (youtube.com, 2 Ocak 2019), Onur Atmaca Şarkıları Dinle, Onur Atmaca Klipleri  (izlesene.com, 04.01.2020), Onur Atmaca Albümleri - MP3 İndir Dur (mp3indirdur.mobi, 04.01.2020), Onur Atmaca - Albümleri ve Şarkı Sözleri  (sarkisozum.net, 04.01.2020), Onur Atmaca (onuratmaca.com.tr ve bilgi teyidi,  04.01.2020).

 

 

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör