Elif Güreşçi

Türk Sanat Müziği Sanatçısı, Müzisyen

Doğum
04 Eylül, 1971
Eğitim
Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü
Burç
Diğer İsimler
Elif Güreşçi Çiftçioğlu

Müzisyen, Türk Sanat Müziği Ses Sanatçısı. Gerçek Adı: Elif Güreşçi Çiftçioğlu. 4 Eylül 1971 tarihinde Ordu'da doğdu. Babası, aynı zamanda Ordu Musiki Derneğinin kurucusu, Musıkişinas Hüseyin Taner Güreşçi'dir. Lise son sınıf öğrencisi iken ailesiyle birlikte Ankara'ya yerleşti. Burada yüksek öğrenimini tamamlayarak Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu.

Ortaokul yıllarında başladığı müzik çalışmalarına okuduğu üniversitesinin Türk Sanat Müziği Korosunda devam etti. Bu dönemde Ahmet Hatipoğlu'ndan Ahmet Hatipoğlu‘ndan özel dersler alarak kendini Türk müziği nazariyatı ve solfeji konularında yetiştirmiş; ayrıca Cahit Ünyaylar, Tevfik Soyata, İsmail Akdeniz, Özgen Gürbüz gibi hocalarla çalışıp kendisini bu alanda yetiştirdi.

1992 yılında Ankara Radyosu’nca hazırlanan “Stüdyo 1” programında, “Yılın en iyi sesi” ödülünü alarak, TRT’de solo bant yapma hakkını kazanmıştır.

Elif Güreşçi, hayatının önemli bir dönüm noktası olarak gördüğü bu olaydan iki sene sonra, aynı kurumun bünyesinde açılan sınavda da başarılı olarak, toplu ve solo yayınlara istisna akitli ses sanatçısı statüsünde katılmaya başlamıştır.  1997'de ise kadro sınavını kazandı. Özellikle Perihan Altındağ Sözeri ve Bekir Sıtkı Sezgin gibi klasik icracıları örnek alan Güreşçi, 1999 yılında "Eski Sedalar" adlı ilk albüm çalışmasını yaptı.

Yurt içinde ve dışında birçok programa davet edilmiş, çokça radyo, TV programı yapmış, kendisine birçok ödül verilmiştir.

2008 yılında THY tarafından hazırlanan; beş kitap ve beş CD’den oluşan “75. Yıl anısına 75 Büyük Usta” çalışmasının, “Türk müziğinde romantik dönem” bölümü eserlerini seslendirmiştir.

Sanatçı halen, bünyesinde bulunduğu T.R.T. Ankara radyosu tarafından düzenlenen çeşitli toplu ve solo programlarda görev almaktadır. Aynı zamanda da 24 TV ekranlarında haftalık olarak yayınlanan “Elif Makamı” programının sunucu ve icracılığını yapmaktadır.

Elif Güreşçi, icrasında musikimizin neo – klasik dönemi üzerine odaklanmış olmakla birlikte, yelpazesini geniş tutmayı ve popüler bir üslup yerine, düzeyli bir dinleyici kitlesinin müzik zevkine hitap etmeyi tercih etmiştir. Elif Güreşçi, bir kız çocuğu annesidir.

 

Albümleri:

 

Eski Sevdalar - 1999

Türk Müziğinde Romantik Dönem - 2008

 

KAYNAKÇA: Elif Güreşçi ve seslendirdiği eserler (turksanatmuzigi.org, 20 Mart 2018), Elif Güreşçi Kimdir (turku.com.tr, 25 Ocak 2019), Elif Güreşçi Haberleri - Elif Güreşçi Kimdir (haberler.com, 01.01.2020), Elif Güreşçi (eksisozluk.com, 01.01.2020), Elif Güreşçi Çiftçioğlu (karnaval.com, 01.01.2020), Elif Güreşçi Çiftçioğlu (sinematurk.com, 01.01.2020), Elif Güreşçi Şarkıları Dinle, Elif Güreşçi Klipleri (izlesene.com, 01.01.2020).

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör