Meryem Balcı

Ressam

Doğum
20 Şubat, 1969
Eğitim
Gebze Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü
Burç

Ressam. 20 Şubat 1969 tarihinde Tokatlı bir ailenin en büyük çocuğu olarak İstanbul Beylerbeyinde dünyaya geldi. Babası işçi emeklisi, annesi ise ev hanımıdır.

Babasının işi dolayısı ile 1974 yılında Gebze’ye taşındı. İlk ve orta öğrenimimi Gebze Ortaokulunda okudu. Lise öğrenimini ise Gebze Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünden 1987 yılında mezun olarak tamamladı.

Okul sonrası üç yıl Mühendislik bürosunda proje çizimi ile uğraştı. Sonrasında 12 yıllık fabrika tecrübesi oldu. Procter Gamble Gebze Fabrikasında çalışmakta iken eşi Engin Balcı ile tanıştı ve 1995 yılında evlendiler. Bu evliliğinden Arif Eren Balcı ve Emir Balcı adlarında iki çocuğu var.

2001 yılında büyük bir acı yaşayarak, sevgili annesini bir Trafik kazası sonucu kaybetti.

2009 yılında GESMEK’in açmış olduğu resim kursuna başladı. Aşka ve tutkuya dönüşen resim çalışmaları Meryem Balcı’nın hayatında vazgeçemeyeceği yeni bir sayfa açtı. Resim aşkı, hayata bakış açısını değiştirdi ve hayatına renk kattı.

2018 yılında ressam Rafiye Karaca’nın önderliğinde Bulgaristan’ın Plovdiv ve Haskova kentlerinde düzenlenen resim sergilerine katıldı.

Meryem Balcı, halen yaşamını ve resim çalışmalarını Gebze’de sürdürüyor.

KAYNAK: Bilgi teyidi (30.12.2019).

Örnek 1

Örnek 2

Örnek 3

Örnek 4

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör