Yüksel Ercan

Gazeteci-yazar, Televizyon Programı Sunucusu, Siyasetçi

Doğum
10 Ağustos, 1960
Eğitim
Pacific Hill University/Ulusulararası Hukuk Bölümü
Burç

Gazeteci yazar, televizyon programı sunucusu, siyasetçi. 10 Ağustos 1960 tarihinde Erzincan’ın Kemah ilçesinde doğdu. Aslen Karslıdır. Babasının memuriyeti dolayısı ile Kars, Erzincan,  Kayseri, Kocaeli başta olmak üzere Anadolunun pek çok yerleşim bölgesini dolaştı.

İlkokulu Kars’ta, ortaokulu Erzincan’da, liseyi Kayseri’de okudu. Pacific Hill University / Ulusulararası Hukuk Bölümünden mezun oldu.

Öğrencilik yıllarında pek çok okul dergisinde yazıları yayımlandı. Bir süre Hürriyet gazetesinde bölge muhabirliği yaptıktan sonra 1989 yılında Kocaeli’de bir arkadaşı ile birlikte BAKIŞ gazetesini yayınladı.

Yine 1989 yılından itibaren sahibi olduğu, tesisleri de Muhsin Yazıcıoğlu’nun himayesinde kurulan ve bütün yazarları cezaevinde bulunan BİZİM DERGAH dergisinin basımını yaptı, derginin yurt içinde yurt dışında dağıtımını sağladı.

Bir dönem Ortadoğu gazetesinde köşe yazarlığı yaptı daha sonra da Radikal gazetesinde Blog açarak uzun süre yazı yazdı.

Yerel bir televizyon kanalında 5 yıl süre ile Televizyon Programı yapan Yüksel Ercan, bir taraftan da gelen davetlere icabet ederek Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen Konferanslara konuşmacı olarak katıldı.

2002 yılından itibaren bünyesinde Dokuz Haber- Kocaeli Bakış- Kocaeli Öncü ve Yeni Gebze gibi haber portalları bulunan YÜKSEL ERCAN MEDYA GRUP başkanlığını yapan Yüksel Ercan, 25 yıldır aralıksız köşe yazıları yazıyor.

Muğla’da günlük olarak yayın yapan Muğla Yenigün gazetesinde de günlük köşe yazıları yazan Yüksel Ercan, evli ve 2 çocuk babası.

Gazetecilik mesleğinin yanında siyaset ile de uğraşan Yüksel Ercan, bir dönem MÇP (Milliyetçi Çalışma Partisi)  Gebze ilçe başkanlığı, MHP Gebze İlçe başkanlığı, MHP Kocaeli İl başkan yardımcılığı görevlerinde de bulundu, 2004 yılından itibaren MHP Gebze Belediye meclis üyeliği görevi de yapan Ercan, Siyaset ile birlikte pek çok STK’da da görev aldı.

KAYNAK: Bilgi teyidi (11.11.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör