Mustafa Özarslan (Müzisyen)

Türk Halk Müziği Sanatçısı, Müzisyen

Doğum
Eğitim
Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü

Müzisyen, Türk Halk Müziği Sanatçısı. 1970 senesinde Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Sarıkaya köyünde doğdu. Üniversiteye kadar Ankara'da yaşadı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Eğitimini tamamladıktan sonra yedi yıl devlet memuru olarak çalıştı. 

1994 senesinde görevinden istifa ederek, arkadaşı Oğuz Aksaç ile birlikte müzik çalışmalarına başladı. Bu dönemde kurdukları Grup Çığ, türkülerin içine Caz, Rock ve Blues'i da katarak renkli eserler meydana getirmiştir.

Mustafa Özarslan, Grup Çığ albümlerinin yanında, Salkım Söğüt serilerinden ikisinde, Muhabbet Türküleri, Dost Kervanı ve Şeyda Türküler çalışmalarında da yer almıştır. Solo ve vokal olarak, Nurettin Rençber, Abidin, Hakan Yeşilyurt ve Yavuz Bingöl gibi sanatçılara destek oldu. Yön FM radyosunda usta sanatçı Sabahat Akkiraz ile beraber programlar yapmıştır. Bunun yanında "Birlikte Türküler Söylüyoruz" isimli çalışmayı 2008 senesinde, Sabahat Akkiraz ile birlikte oluşturdu.

Çok zorlanmadan tenorluk yapabilecek kabiliyete sahipken, kendisini bilenler türkücü kimliğiyle anmaktadırlar. Türkülerin Pavoritti'sidir.

1998 senesinde Çığ Türküleri, 2000 senesinde Yayla Çiçeği, 2002 senesinde Nida, 2004 senesinde Mevsim, 2005 senesinde Çığ Halayları, aynı sene Solo, 2003 senesinde Sevdalı Turna - Türküler, 2006 senesinde Beyhude ve nihayet 2008 senesinde Birlikte Türküler Söylüyoruz, Mustafa Özarslan'ın yaptığı albüm çalışmalarıdır.

1999 senesinde Samanyolu televizyonunda türkü programları yapan Mustafa Özarslan'ın derleme ve beste çalışmaları devam ederken, oluşturduğu halay derlemeleri gruplar ve birçok sanatçı tarafından kullanılmıştır.

2014 senesinde mide kanamasından rahatsızlanmış, akabinde şifa bulmuştur.

Güler Duman ile beraber "Öl Deseydin Ölmez Miydim" düetiyle ses getirmiştir.

2017 senesinde İlhan Dondurma ile beraber, Sallan Gel adlı bir çalışmaya girişmiş, bu girişime bir de klip eklemişlerdir.

Sanatçının çalışmaları, programları ve konserleri devam etmektedir.

 

Albümleri:

 

Şem

Beyhude

Sevdalı Turna Türküler

Çığ Türküleri (1998),

Yayla Çiçeği (2000),

Nida (2002),

Sevdalı Turna – Türküler (2003),

Mevsim (2004),

Çığ Halayları (2005),

Solo (2005),

Beyhude (2006)

Birlikte Türküler Söylüyoruz (2008),

 

Popüler Şarkıları:

 

Ağır Halay He Gule Yar

Ömrüm

Sarı Gelin

Halay Potpori

Başı Pare Pare Dumanlı Dağlar

Arayı Arayı

Kara Köprü Narlıktır

Halaylar

Sallan Gel (Düet İlhan Dondurma)

Sen Giderken

 

KAYNAKÇA: Mustafa Özarslan Kimdir? (turkudostlari.net, eksisozluk.com, haberler.com, turku.com.tr, 07.11.2019), Mustafa Özarslan albümleri (izlesene.com, muzikdinle.com.tr, 07.11.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör