Mehmet Yaşin (Gurme)

Gurme, Gazeteci-yazar, Gezgin

Doğum

Gazeteci yazar, gezgin, gurme. 1950, Ankara doğumlu. Çerkes kökenli bir memur ailenin çocuğu olarak Ankara’da dünyaya geldi. Anne tarafı Sivaslıdır. Gençliği İstanbul Ortaköy’de geçti.

Gazetecilik mesleğine 1969 yılında Dünya gazetesinde düzeltmen olarak başladı. Çeşitli gazetelerde muhabir, editör, yazı işleri müdürü ve yayın müdürü olarak çalıştı. “Atlas” dergisini çıkardı. Daha sonra Hürriyet Dergi Grubu ve Doğan Kitap’ın genel müdürlüğünü yaptı.

Mehmet Yaşin her hafta “Hürriyet” gazetesinde gezi yazısı ve çeşitli dergilerde yeme-içme üzerine yazılar yazdı, CNN Türk kanalında “Yol Üstü Lezzet Durakları” adlı programı hazırlayıp sundu.

Gurme - yazar Mehmet Yaşin, emekliye ayrıldığını açıklayarak 2002'den itibaren köşe yazarlığı görevini üstlendiği Hürriyet ile yollarını 9 Mayıs 2018’te ayırdı. Hürriyet'te gezi ve yemek yazıları kaleme alıyordu.

Bünyesinde Hürriyet ve Posta gazeteleri ile CNN Türk, Kanal D gibi televizyon kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu, 2017 sonlarında 1.1 milyar dolara iş adamı Erdoğan Demirören'e satılmıştı. Söz konusu satışın ardından köşe yazarlarından Melis Alphan, Cumhuriyet'e geçmiş; Fikret Bila da, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrılmıştı.

Yazdığı yemek ve gezi kitapları bulunan Mehmet Yaşın, Ülker Yaşin ile evlidir.

 

Kitapları:

 

Yakınname (Gezi, 2006), İstanbul Lezzetleri (2012),Yemek Sırları (2012), Nasıl Kırılır? - Bilgiler Anılar Tarifler Ukalıklar (2019).

 

KAYNAKÇA: Lezzet Durakları'nın sonu; Mehmet Yaşin, Hürriyet'ten ayrıldı – Mehmet Yaşin kimdir? (t24.com.tr, 9 Mayıs 2018), Mehmet Yaşin kitapları (idefix.com, kitapyurdu.com, dr.com.tr, 16.10.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör