Arda Ayten

Televizyon programı yarışmacısı

Doğum
-
Eğitim
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi
Diğer İsimler
Kim Milyoner Arda Ayten

Televizyon programı yarışmacısı. 2000 yılı doğumlu. Dört yaşında iken anne ve babasının boşanarak ayrılması üzerine, doktoralı elektronik mühendisi annesinin yanında büyüdü. Kreşte barındığı dönemde de o dönem geçici olarak orada çalışan annesinin yanındaydı. Lise öğrenimini tamamladıktan sonra başladığı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenimini sürdürüyor.

Şimdiye dek babasının kendisini arayıp sormadığını açıklayan Arda Ayten’i kamuoyu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 Milyon TL kazanarak gösterdiği başarı ile yarışma dışı sorulara verdiği ilginç cevaplarla tanıdı.

Kitaplara karşı büyük bir ilgisi olduğunu dile getiren Arda Ayten, yarışmadan kazandığı parayla çok daha fazla kitap alıp okuyacağını paylaşmasıyla hemen herkesin takdirini ve beğenisini kazandı. Kitaba karşı derin bir ilgisi olan ve bu nedenle harcamalarını ağırlıklı olarak kitap üzerine yaptığını ifade eden Arda Ayten, 2019 yılı içerisinde 100’ü aşkın kitap okuduğunu dile getirdi.

Şimdiye kadar dört adet kitap yazdığını izleyicilerle paylaşan Arda Ayten'in ''Param olmadığı için senede sadece 150 kitap okuyabiliyorum'' şeklinde açıklamalarda bulunması seyircilerin gönlünü fethetti.

Yarışma boyunca bilgisini ve kültürünü konuşturarak başarılı bir performansa imza atan Tıp Fakültesi öğrencisi Arda Ayten, anne ve babasının 4 yaşında iken boşandıklarını belirterek babasının şimdiye kadar kendisini asla arayıp sormadığını dile getirmesi yürekleri dağladı.

Arda Ayten, daha önce kendisine yarışma programının o dönemdeki sunucusu Murat Yıldırım'ın yönelttiği bütün soruyu doğru biçimde yanıt verip uzun bir zamanın ardından bir ilki yaşatarak 1 milyon değerindeki soruya kadar ulaştı.

Arda Ayten, 5 Ekim 2019 günü Kenan İmirzalıoğlu sunumu ile ekrana gelen yeni sezonda son soruyu da bilerek 1 milyonun sahibi oldu.

 

Yarışmada 1 Milyon TL Kazandığı Akşam

 

Kim Milyoner Olmak İster yarışma programında bir ilk yaşandı! 5 Ekim Cumartesi günü yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yeni sezonunda Arda Ayten bir milyon TL değerindeki final sorusuna doğru cevap verdi. Tüm Türkiye’nin heyecanla beklediği yarışma programı geceye damgasını vurdu. Soru İstiklal Marşı’ndan geldi.

Kim Milyoner Olmak İster’in 5 Ekim Cumartesi günü yayınlanan yeni sezonunda nefesler tutuldu ve tarihi an yaşandı .Genç yarışmacı Arda Ayten, 1 milyon TL değerindeki sorunun cevabını bulmak için soğuk terler döktü.

Final sorusu İstiklal Marşı’ndan geldi. Bir saatten fazla düşünen Arda Ayten İstiklal Marşı’nın satırlarını defalarca tekrar etti.  Ayten, “On kıtadan oluşan İstiklal Marşı'nın tamamında, “Vatan”, “Kan”, “Yurt”, “Toprak” kelimelerinden hangisi diğerlerinden daha az geçer?” olduğu sorusuna “Toprak” yanıtını vererek bir milyon TL’nin sahibi oldu.

 

***

 

Yarışmanın ardından ismini büyük bir kitleye duyuran Arda Ayten, ödülü kazandıktan sonra şu açıklamayı yaptı:

 

“Gelecek yaz, öğrenebildiğim kadar dil öğreneceğim, kitaplarımın hepsini kendim basacağım ve bir öğrenci olarak öleceğim. Yarışmadan önceki gelirlerimle belli başlı sayıda kitap okumuştum, şimdi 1 milyon lirayı düşününce 50 bine yakın kitap alabilirim. Bu ömrüm boyunca okuyamayacağım bir sayı. İlk günlüğümü yazacağım.”

 

KAYNAKÇA: Kim Milyoner Olmak İster'de tarihi an! Arda Ayten 1 milyon liranın sahibi oldu! (aksam.com.tr,  06 Ekim 2019), Arda Ayten kimdir yaşı kaç Kim Milyoner Olmak İster ne kadar (internethaber.com, 06 Ekim 2019), Kim Milyoner Olmak İster 'de 1 milyon kazanan Arda Ayten (milliyet.com.tr, 06 Ekim 2019), 'Kim Milyoner Olmak İster'de son soruyu bilen Arda Ayten (t24.com.tr, 06 Ekim 2019), Arda Ayten, vergi kesintilerinin ardından ne kadar ödül alacak? (inetrnethaber.com, 06 Ekim 2019), Arda Ayten kimdir, kaç yaşında? Arda Ayten'in yürek burkan ... (ahaber.com.tr, 06 Ekim 2019), Arda Ayten kimdir, kaç yaşındadır? (sabah.com.tr, 06 Ekim 2019), Arda Ayten kimdir? (sozcu.com.tr, 06 Ekim 2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör