Sadık Tıltak

Banka Yönetim Kurulu Üyesi, Bankacı, Maliyeci

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü

Maliyeci, Bankacı, Halkbank Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi. 1966 yılında Tokat’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu. 1988 yılında Türkiye Garanti Bankası AŞ’de Müfettiş Yardımcısı olarak başladığı meslek hayatını, aynı bankada Şube Müdürü ve Genel Müdürlük Birimlerinde Müdür olarak devam ettirdi.

30 Mart 2012 tarihinde Türkiye Vakıflar Bankası TAO Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Tıltak, Türkiye Vakıflar Bankası TAO Kredi Komitesi, Kurumsal Yönetim ve Atama Komitesi ve Denetim Komitesi üyeliklerinin yanında, Vakıf Finans Factoring Hizmetleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Vakıf Gayrimenkul Değerleme AŞ, Vakıf Pazarlama ve Ticaret AŞ ve Vakıf Portföy Yönetimi AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ile Halk Hayat ve Emeklilik AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

1 Nisan 2014 tarihinde Türkiye Halk Bankası AŞ’de Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilen Sadık Tıltak, Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak da görev almış olup halen Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

KAYNAKÇA: Halkbank Yönetim Kurulu Üyeleri (halkbank.com.tr, 16.09.2019).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör