Coşkun Sabah

Müzisyen

Doğum
16 Ekim, 1952
Eğitim
Ziya Gökalp Lisesi
Burç

Müzisyen. 16 Ekim 1952 tarihinde Diyarbakır’da doğdu. Süryani asıllı bir ailedendir.

Annesi Roza Hanım, babası Marsello Efendi'dir. Aranjör Taşkın Sabah kardeşi, halen Avustralya'da yaşayan keman ve ud sanatçısı Bülent Sabah ağabeyidir. İnönü İlkokulu’nu bitirdi. Ziya Gökalp Lisesi’nin orta kısım 1. sınıfındayken ailece İstanbul’a taşındılar (1965).  1980’li yılların sonu ile 1990’lı yılların başında büyük bir çıkış yakalayarak, Türk Sanat Müziği-pop ve fantezi müzik türleri arasında, kendisinin “Coşkun Sabah tarzı” olarak adlandırdığı bir formda müzik yaptı. Son yılların en önemli ud virtüözlerindendir.

Hatıram Olsun”, “Anılar”, “Aşığım Sana”, “Aşk Kitabı”, “Baharı Bekleyen Kumrular Gibi”, “Sen Bambaşkasın”, “Benimsin”, “Gel Gelebilirsen”, “İsyanlardayım”, “Var mı Böyle Bir Sevda”, “Son Buluşmamız”, “Bir Pazar Günü”, “İşte Bizim Hikâyemiz” adlı şarkıları Türk Müziğinde ün yapmış şarkılar arasındadır. 1990 yılında piyasaya çıkan “Beni Unutma-Aşığım Sana” adlı albümü Türkiye’de tüm zamanların en çok satan kaseti oldu. Altın çağlarını yaşadığı dönemlerde, işletmeciliğini de kendisinin yaptığı, “Sies” adlı müzik evinde söylemekteydi. Kütahya’da gerçekleştirilen bir konserinde şimdiye kadar yaptığı en iyi bestenin “Anılar” adlı bestesi olduğunu ifade etmişti.

Coşkun Sabah, kış aylarında İstanbul’da sahne almakta, yaz aylarında ise yeni besteler yapmak için Bodrum / Türkbükü’ndeki evine kapanmaktadır. Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

HAKKINDA: Şevket Beysanoğlu / Diyarbakırlı Fikir ve Sanat Adamları (c. 3, 2. Basım 1997), Mevlüt Tezel / Coşkun Sabah Din mi Değiştirdi (Sabah, 1. 9. 2010), İhsan Işık / Diyarbakır Ansiklopedisi (2013).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör