Mehmet Yetkin

Mevlidhan, Dinî Musikî Sanatçısı

Doğum
Ölüm
09 Haziran, 2015

Mevlidhan, dinî musiki sanatçısı (D. 1958, Balıkesir’in Bigadiç ilçesine bağlı Alan Köyü – Ö. 9 Haziran 2015,İstanbul). Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu ender mevlidhan hocalardan biridir. Uzun yıllar İstanbul’un en meşhur camilerinde, Selatin camilerinde mevlidhanlık yapmış bir şahsiyettir.

İlahi alanında kendisine ‘Taçsız Kral’ deniliyordu. Ümraniye Sarıgazi Kuran Kursu Kıraat Hocalığında da pek çok talebe yetiştirmiş, nice ilahileri ve metinleri okumuş bir hocadır. Kur’an-ı Kerim’i güzel okuyan ender bir ses ve nefes ustası Kurra Hafız olarak tanınmıştır. Müziksiz ilahileri ve müthiş ses tonuyla meşhurdur.

Mevlidhan Mehmet Yetkin Hoca, 9 Haziran 2015 günü, 57 yaşında, İstanbul’da vefat etmiştir.

 

Albümleri:

 

Sarı Çiçek

Mevlid-i Nebevi

Kaside-i Bürde

Goncagül

Gözyaşı

Derman

Bülbül

Ab-ı Hayat

Sevilen İlahi ve Kasideler

 

Popüler İlahileri:

 

Kaside-i Bürde

Kainatı Döndüren

Senden Gayrı Sultan Olmaz

Aman Affet Sen Allah'ım

Biz Dünyadan Gider Olduk

Durmaz Lisanım

Bilmem Nideyim

Merhaba Ey Şehri Ramazan

Dağlar İle Taşlar İle

Anne

 

KAYNAKÇA: Mehmet Yetkin hoca efendi vefat etti (vitrinhaber.com,  10 Haziran 2015), Mehmet Yetkin - İnsanoğlu - DMS MÜZİK (YouTube - 25 Ekim 2016), Mehmet Yetkin - Aşığız Muhammed'e DMS MÜZİK (YouTube - 25 Ekim 2016), Mustafa Çetin  / Hemşehrimiz Mevlithan Hafız Mehmet Yetkin Hoca’nın Anayurdu; Alan Köyü (sindirgida.com, 25 Nisan 2017), Ey Güzel Rabbim - Mehmet Yetkin - Hazan Prodüksiyon (YouTube - 23 Nisan 2018), Mehmet Yetkin (eksisozluk.com, 22.08.2019), Sevilen İlahi ve Kasideler Albümü - Mehmet Yetkin Albümleri, (muzikdinle.com.tr, 22.08.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör