Haşim & Gülistan Tokdemir

Şarkıcı

Doğum

Baba-kız şarkıcı. Gülistan Tokdemir 1990 yılında Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine bağlı Recep köyünde dünyaya geldi. İlköğretim eğitimini Akçadağ İlçesi Ören Kasabasında tamamlamış ardından Adıyaman Gölbaşı Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümünden mezun olmuştur.

Babası, yörenin sevilen isimlerinden Haşim Tokdemir ile birlikte sahneye çıkmış ve sesi ile müzikseverlerin beğenisini kazanmıştır. 2018 yılında ilk albümlerini çıkaran sesi ve müziği ile sahne aldığı bütün programlarda vatandaşlardan beğeni alan Haşim Tokdemir ve Kızı Gülistan Tokdemir, Malatya, Adıyaman yerel televizyonlarından sonra ulusal kanallarda da program konuğu olarak halkın karşısına çıkmaya başladı.

Bugüne kadar Asu Tv, Güneş Tv, Vuslat Tv ve Gula Ciya gibi kanallarda ve programda yer almıştır.

Dıl Dınale, Şirinamın, Yalanım Varsa, Senin Gözün Yükseklerde ve Hayrola Çilem albümleri ile müzik kariyerini sürdürmüştür. Babası ile birlikte seslendirdiği Küstün Sevdiğim adlı şarkıya klip çekmiştir.

Sahne hayatındaki performansı, yerel giysileri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan kadınların giyim kültürü ile ekranlara çıkan Gülistan Tokdemir, Türkçe ve Kürtçe söylediği şarkılarla halkın beğenisini kazandı.

Ekranlarda söylediği şarkılarla birlikte daha çok giyimi ile konuşulan Gülistan Tokdemir, genç yaşında giyindiği kıyafetleri yaşatmak için mücadele verdiğini ve bu kültürün yaşaması için elinden gelen gayreti göstereceğini söylemiştir.

 

Albümleri:

 

Dil Dinale

Şirinamın

Yalanım Varsa

Senin Gözün Yükseklerde

Nova Nova

Harım Kudo

 

Popüler Şarkıları:

 

Şirinamın

Nova Nova

Az Namırım

Bade

Hayrola Çilem

Senin Gözün Yükseklerde

Yalanım Varsa

Hara Dılo

Boran Bori Huşa Huşa

Harım Kuda

 

KAYNAKÇA: Baba ve Kızı Ekranların Vazgeçilmezi Oldu (sondakika.com, 06.03.2012), Haşim & Gülistan Tokdemir kimdir? (hasimgulistantokdemir.com, youtube.com, eksisozluk.com, gergerhaber.net, youtube.com, 12.07.2019), Haşim & Gülistan Tokdemir albümleri (muzikdile.com.tr, izlesene.com, 12.07.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör