Futbolcu, televizyon programı sunucusu, spor yorumcusu, yazar. 1982 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Televizyon dünyası öncesinde, Beylerbeyi ve Darıca Gençlerbirliği takımlarında profesyonel olarak futbol oynamıştır. Ancak futbol hayatına erken veda etmiştir.

Lise eğitiminin ardından Alem Fm ve Türkmedya grubunda stajyer olarak çalışmaya başlamış ardından üniversite eğitimini tamamlamıştır.

2014 senesinde bir sene Radyo Genel Yayın yönetmenliği, 1 sene de yönetici olarak görev yaptı. 1. Lig Dosyası, Dakika Spor, İddaa Programları, Yetkin Etkin ile Futbol Sabahı ve Ajans Futbol, tv’de ise Sport Tv Bir Başka Futbol, Skytürk-Tv 360 Spor Keyfi, Amatör Küme TRT SPOR, A Spor Son Sayfa-Sabah Sporu programlarını hazırlayıp sundu.

2010 ve 2017 yılları arasında Akşam Gazetesi, 2014 ve 2017 arası Akşam İddaa Eki Genel Yayın Yönetmenliği gibi görevlerde bulundu.

Günümüzde ise Ajans Futbol ile radyo programı ile, A Spor ekranlarında Didem Dilmen ile birlikte Son Sayfa isimli programda, spor gündeminde gün boyu yaşananların özeti ve yorumları ile televizyon ekranlarında çalışma hayatını sürdürmektedir.

Yetkin Etkin, evli ve Rüzgar ve Kuzey isimlerinde iki çocuk babasıdır.

2018’de 'Hikayemiz Futbol' adlı bir kitabı yayımlanmıştır.

 

Ödülleri:

 

31 Mart 2016 - TSYD'nin düzenlediği Türkiye Spor Yazarları Armağanı yarışmasında Radyolar kategorisinde Yetkin Etkin birinci oldu.

 

KAYNAKÇA: Yetkin Etkin İle Dobra Dobra (abcspor.com, 24 Ocak 2016), TSYD'den Yetkin Etkin'e birincilik ödülü (aksam.com.tr, 31 Mart 2016), Yetkin Etkin Kimdir? (eksisozluk.com, kimdir.tv, twitter.com, sporturkiye.com, tr-tr.facebook.com, bursa.com, dr.com.tr, 09.07.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör