Ömer İnan

Mali Müşavir, Milletvekili, Akademisyen, Siyasetçi, Yazar

Doğum
Eğitim
Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari İlimler Fakültesi Ekonomi İstatistik Bölümü

Yeminli Mali Müşavir, Akademisyen, Yazar, Profesör Doktor, Siyasetçi,  XXII. ve XXIII. Dönem Mersin Milletvekili. 1951, Mersin doğumlu. Baba adı Abdülgani, anne adı  Ayşe. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari İlimler Fakültesi Ekonomi İstatistik Bölümü mezunu.  İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarından sonra akademik kariyerini tamamlayarak profesörlüğe yükseldi.

Başbakanlık Devlet Personel Dairesi Kontrolör ve Başraportörü, Uçak Sanayii AŞ Personel Müdürü, Sakarya Üniversitesi Kurucu Genel Sekreteri, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Ekonometri Bölüm Başkanı, Kırıkkale Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Ekonomi Bölümü Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İktisadi Araştırmalar Daire Başkanı, Türkiye Bilim Şurası Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Prof. Dr. Ömer İnan, AK Parti’den XXII. (03.11.2002 – 22.07.2007) ve XXIII. Dönem (22.07.2007 –  12.06.2011) Mersin Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı.  Evli, 4 çocuk babası. Çok iyi düzey İngilizce biliyor.

KAYNAK: TBMM Albümü 3. Cilt 1983-2010 (2010).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör