Ömer Abuşoğlu

Milletvekili, İktisatçı, Akademisyen, Siyasetçi

Doğum
Ölüm
02 Nisan, 2007
Eğitim
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi

İktisatçı, Akademisyen, Prof. Dr., Siyasetçi, Milletvekili (D. 1951, Gaziantep – Ö. 2 Nisan 2007, Osmaniye). Baba adı Mehmet, anne adı Şaziye.  İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. Aynı fakültede yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı. Akademik kariyerini tamamlayarak Profesör unvanını aldı.

Prof. Dr. Ömer Abuşoğlu, Çukurova Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Fakülte Dekanı ve Rektör Yardımcısı, Gaziantep Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İktisadi Araştırmalar Dairesi Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı, Başbakan Danışmanı olarak görev yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi kurucuları arasında yer alan Prof. Abuşoğlu, 2002 genel seçimlerinde AK Parti’den XXII. Dönem (03.11.2002 – 22.07.2007) Gaziantep Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Barış İçin Asyalı Parlamentolar Birliği Türk Grubu Başkanı oldu. Sonra ANAP’a geçti.

 

Vefatı:

 

Anavatan Partisi Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ömer Abuşoğlu, Milletvekilliği görevi devam ederken, 2 Nisan 2007’de Osmaniye'de yaptığı trafik kazasında hayatını kaybetti.

Abuşoğlu'nun kullandığı otomobil, Osmaniye'nin Toprakkale ilçesi yakınlarında kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı. Önce Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, oradan da Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Abuşoğlu, kurtarılamadı. Abuşoğlu'nun aynı kazada ağır yaralanan 1.5 yaşındaki torunu Ayşegül de hayatını kaybetti. Ömer Abuşoğlu'nun eşi Aysel Abuşoğlu'nun ve gelini Yadigar Abuşoğlu ise, kazayı yaralı olarak kurtulabildiler.

Abuşoğlu, 4 Nisan 2007 günü Gaziantep Ulu Camiinde kılınan öğle müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığında defnedildi. Evli ve 2 çocuk babasıydı.

KAYNAKÇA: TBMM Albümü 3. Cilt 1983-2010 (2010), Anavatan'ın TBMM'de grubu kalmadı (03 Nisan 2007).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör