Fotoğraf sanatçısı, eğitmeni. 1971 yılında Balıkesir’de doğdu. Çocukluğu ve ilk ve orta öğrenimi İvrindi ilçesinde geçti. Askeri okul sınavlarını dereceyle kazanıp 1989 yılında Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığında genç bir Astsubay olarak göreve başladı. 24 yıllık görev süresi sonrasında emekli olarak Balıkesir’in Burhaniye ilçesine yerleşti.

Fotoğrafa 1988 yılında komşusunun stüdyosunda çalışarak adım attı. 2013 yılında emekli olmasıyla fotoğrafçılık kariyerine ağırlık verdi.

İleri fotoğrafçılık, fotoğraf işleme teknikleri, ışıklandırma gibi eğitimlere de katılarak kendini geliştirdi. 2013 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ve 2017’da ise Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık eğitimini tamamladı.

Kurucusu olduğu Edremit Fotoğraf Sanatı Derneği (EDFOD) ve Halk Eğitim Merkezlerinde fotoğraf eğitmeni olarak görev aldı.

Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda yarışmada çok sayıda ödül ve sergilemeler aldı. Kişisel fotoğraf gösterileri yaptı. Kişisel fotoğraf sergileri açtı ve bir çok karma sergiye katıldı. Fotoğraf yarışmalarında jüri üyesi olarak görev yaptı.

Dünyanın birçok ülkesinde fotoğrafları sergilendi, fotoğrafları kataloglarda yer aldı.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) 8’inci dönem denetim kurulu üyeliği yaptı.

Uluslararası Yarışmalarda kazanılan ödül ve sergilemeler sonucu IUP (INTERNATIONAL OF UNION OF PHOTOGRAPERS) tarafından HIUP (Honorable IUP), Amerika Birleşik Devletleri Fotoğraf Topluluğu (THE PHOTOGRAPHİC SOCİETY OF AMERİCA (PSA)) tarafından QPSA (QUALIFIED) unvanı verildi.

Şimşek, Amerika Birleşik Devletleri Fotoğraf Topluluğu (PHOTOGRAPHİC SOCİETY Of AMERİCA) (PSA), Uluslararası Fotoğrafçılar Birliği (INTERNATIONAL OF UNION OF PHOTOGRAPERS) (IUP) ve Edremit Fotoğraf Sanatı Derneği (EDFOD) üyesidir.

Halen Edremit Fotoğraf Sanatı Derneği (EDFOD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesidir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

KAYNAKÇA: Fatoş Akşi Sayım / Bir Fotoğraf Sanatçısı  (haber266.com, 16 Kasım 2018), Hakkımda (ozcansimsek.com, 15.06.2019), Bilgi teyidi (15.06.2019).

Armageddon

Bergama, sokak

Boncuk ustası

Colors

Çömlekçi

Duvar

Düğün

Edirne, köprü

Gölge

BİR FOTOĞRAF SANATÇISI

BİR FOTOĞRAF SANATÇISI 

 

Fatoş Akşi SAYIM

 

An’ı ölümsüzleştirin... Gülümsemenizi, hüznünüzü, güzellikleri, hiç bitmesini istemediğiniz dakikaları ölümsüzleştiren nedir? FOTOĞRAFLAR... EN güzel anlarınıza şahitlik eden fotoğraflarınız elbette çok kıymetlidir. Fotoğraf birde sanatçının gözünden olunca ortaya sanat eserleri çıkıyor.

Çok eskilerden başlayan fotoğrafın tarihçesine küçük bir şekilde dokunursak; 1816 yılında Joseph Niepce  mücevher kutusu  ve bir mikroskoptan alınmış mercekle ilkel bir fotoğraf makinesi yapmayı başardı. Negatif bir görüntüyü tespit etti.William Talbot ,1835 yılında negatiften alınma ilk pozitif baskıyı yaptı. Louis  Daguerre,gümüş plak üzerine görüntü aldı.1888 yılında kutu fotoğraf makinesi piyasaya sürüldü.KODAK sistemini kulllanan-Eastman Kuru Plak ve Film Şirketi – tarafından geliştirildi.

İlk fotoğraf makineleri geldiği zaman bu inanılmaz teknoloji karşısında herkes şaşkınlık yaşamış, çok değerli olmuştu. Günümüz teknoloji çağı olduğundan dolayı Artık fotoğraf çekmeyen kimse yok. Her telefonda mevcut kameralar ve profesyonel fotoğraf makineleri ile  çok güzel anlarımızı yakalayabiliyoruz. Bilen de çekiyor bilmeyen de çekiyor. Fotoğraf ayrı bir sanat dalı ve iş alanı oldu. Bu alanda çok başarılı fotoğraflar ve işler çıkaran kişiler var. Özcan ŞİMŞEK  bu alanda tanıdığım en başarılı kişilerdendir. 30 yıl önce küçük bir kasabada çok eski fotoğraf makineleri kullanarak bugüne kadar fotoğraftan ve fotoğraf çekmekten vazgeçmemiştir. Elbette ki çok kaliteli fotoğrafçılarımız var. Ama ben ülkesine bu kadar başarı getirmiş ve 1000 tane  yurt içi ve yurt dışı ödül almış birini görmezden gelemezdim.

Türkiye Fotoğraf  Sanatı Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan  Özcan Şimşek EDFOD  derneği kurucusu ve başkanıdır. Çok güzel başarılara imza atılan EDFOD derneği Edremit Körfezinde kıymeti bilinmesi gereken nadir güzelliklerden biridir.Amaç sadece fotoğraf olan bu yer fotoğraf ve fotoğraf sevenlere kapısı sonuna kadar açıktır.Kendilerine nice güzel başarılar diliyorum.EN son ödül ülkemize Hindistan'dan geldi. ÖZCAN ŞİMŞEK  fotoğrafları. Elde edilen başarı kendiliğinden gelmemiştir. Feda edilenler,gözyaşları,sınırsızca harcanan emek,beklentisiz yapılanlar,yollardaki taşlar,başarıyı kıskananlar,engel olmaya çalışanlar,çekilen binlerce yüzlerce fotoğraf,bu yolda harcanan zaman bir çok sıkıntılara göğüs gerek ve halen daha sıkıntılar olmasına rağmen fotoğraf seven herkese  hitap etmeye çalışan bu yüreği güzel adama  başarılarının kat kat artarak daha çok fotoğraf çekmesini diliyoruz.Sevdiğiniz yollarda zorlukların olması sizin işlerinizin güzel olması içindir. Nedensiz  hiçbir şeyin olmadığı bu hayatta  bir sebebi vardır. Belki siz yaşam kaliteli geçen zamanınızdır.

O kadar güzel zamanların şahitleri ki fotoğrafçılar; Kendi uzmanlık alanlarında branşlara ayrılmışlardır.Fotoğraf çektirmeyi sevmiyorum diyenleri bile kıskandıracak fotoğrafların olması ne güzel. Zamanı  durdursak keşke hiç akmasın dediğimizde patlayan flaşlarınız hiç bitmesin.

KAYNAK: Fatoş Akşi Sayım / Bir Fotoğraf Sanatçısı  (haber266.com, 16 Kasım 2018).

 

Yazar: Fatoş Akşi SAYIM
FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör