Şerafeddin Paker

Senatör, Milletvekili, Ziraat Mühendisi, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Diğer İsimler
Şerafettin Paker

Ziraat Yüksek Mühendisi, Siyasetçi, XIII Dönem Sakarya Milletvekili, 14.10.1973 – 12.09.1980 arası Cumhuriyet Senatosu Antalya Üyesi. 1924, Abalı / Sakarya doğumlu. Baba adı İsmail, anne adı Emine. Meclis kayıtlarında Şerafettin Paker olarak da geçer. TBMM’nin XIII. Döneminde “Şerafeddin Paker”, CS’de ise “Şerafettin Paker” olarak kayıtlara geçmiştir. 1994 yılında yapılan bir idari kayıt düzeltme ile, “Şerafettin” olan adının “Şerafeddin” olarak değiştirildiği, MERNİS’ten çıkarılan vukuatlı nüfus kayıt örneğinden görülmüştür.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirdikten sonra Amerika’da Toprak ve Su Muhafaza ihtisası yaptı.– Eskişehir Kuru Tarım ve Adapazarı Tohum Islah İstasyonu Asistanı, Bolu Akçakoca İlçesi Tarım Öğretmeni, Sakarya Teknik Ziraat Müdürlüğü Ziraat Ekonomisi Uzman Yardımcısı, Eskişehir Toprak Su Ekibi çalışanı, Sakarya ve Bursa Toprak Su Başmühendisi, Toprak Su Genel Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı olarak görev yaptı.

Şerafeddin Paker, AP’den XIII. Dönem Sakarya Milletvekili, 14.10.1973 – 12.09.1980 arası Cumhuriyet Senatosu Antalya Üyesi seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Türkiye – Avrupa Ekonomik Topluluğu Karma Parlamento Komisyonu Türk Grubu Üyesi oldu. Evli, 4 çocuk. İngilizce biliyor.

KAYNAK: TBMM Albümü 4. Cilt 1960-1983 (2010).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör