Bilal Okudan

Araştırmacı Yazar, Yönetici, Eğitimci

Doğum
Eğitim
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği

Eğitimci, yönetici, yazar, Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi, Gençlik Kolları Başkanı. 1980, Samsun doğumlu. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu. Mezun olurken uzmanlık dersleri, kort tenisi ve yüzme branşlarını ders olarak aldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı. Halen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Spor Yöneticiliği Anabilim Dalında doktora çalışmasını sürdürüyor.

2006 yılında Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde göreve başladı. 2008 yılında Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde görevlerine devam etti. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığına geçerek, Erzurum’da beden eğitim öğretmeni olarak göreve başladı.

2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığının kurulması ile Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünde öğretmen kadrosuna atandı.

Sırası ile; 2011-2012 arası Bakanlık Özel Kaleminde, 2012-2014 arsı Spor Genel Müdürlüğü Özel Kaleminde çalıştı.  2015-2016 Wushu Federasyonu Koordinatörü oldu. 2017’den bu yana Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Görevlisi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

2012-2016 yılları arasında Herkes İçin Spor Federasyonu Organizasyon Kurulu üyesi, Wushu Federasyonu Eğitim Kurulu Okul Sporları Federasyonu Eğitim Kurulu üyesi, Okul Sporları Federasyonu Yüzme Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.

Ayrıca; Gençlik ve Spor Federasyonu Kurucu Başkanlığı, Necmettin Erbakan Spor Kulübü Kurucu Başkanlığını,  2013 Temmuz ayında Türkiye’nin en büyük sivil toplum etkinliklerinden birine öncü olarak 81 ilin katılımı ile oluşturulan 7 bölge federasyonu ile Ankara’da Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonunun kurucu genel başkanlığını yapmış, sonra u görevden istifa etmiştir. 

Dr. Fatih Erbakan liderliğinde kurulan Yeniden Refah Partisinin Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkan Yardımcısıdır.

2016’da “Yeniden Büyük Türkiye Denemeleri” adlı eseri yayımlanmıştır.

KAYNAKÇA: Bilal Okudan (bilalokudan.com.tr, genckonfed.org,  yenidenrefahpartisi.org.tr, 09.06.2019), Bilgi teyidi (09.06.2019), Bilal Okudan kitapları (dr.com.tr,  (09.06.2019).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör