Müzisyen, Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı. 1980 yılında Adana’da dünyaya geldi. Müzisyen bir babanın en büyük oğludur. Babası mahalle düğünlerinde saz çalarken o da yanında, 6 yaşında ritim çalmaya başladı. 10 yaşında bağlama, 15’li yaşlarda ise org (klavye) çaldı.

Doğan Nurlu, Adana'daki Nurlu Müzik saz evinde birçok ünlü müzisyenle çalışma ortamı yakaladı.  Adana'nın en ünlü bağlama ustalarından birisi olan Esat Kaya’dan bağlama dersleri aldı. Amcası Abdülkadir Nurlu o dönemler önemli bestelere imza atmıştır. Amcasından esinlenerek 96 yılında beste yapmaya başlayan Doğan Nurlu, bir çok sanatçıya beste vererek hit olmuş birçok esere de imzasını attı.

Nurlu, 2013 yılında albüm yapmaya karar verip,  kardeşleri ve babası ile çalışmalara başladı.  Repertuar seçiminden sonra İstanbul da Yaşar Başözdeşin yönetmenliğinde Türkiye'nin en büyük müzisyenleri ile çalışarak AŞKINA AŞKIM VAR adlı albümünü hazırladı.

Doğan Nurlu, 10 eserden oluşan bu albümde; kendi eserlerinin yanı sıra, Esef Nurlu, Uğur Nurlu, İsmet Nurlu, Mustafa Büyükkılıç, Abdulkadir Nurlu, Şaban Şavin, Ahmet Demir’in eserleri yer aldı. Albüm SENFONİ müzik etiketi ile raflardaki yerini aldı.

Albümle aynı ismi taşıyan AŞINA AŞKIM VAR isimli çalışmada, Doğan Nurlu’ya yorumuyla ustalığını kanıtlamış olan Niran ÜNSAL sesiyle şarkıya renk kattı. 

 

Albümleri:

 

Adana’ya Gidek mi?

Dayım

Sonumuz Yoktu Bizim

Yaşamadım Say / Silmem Gerekir (2013)

 

Popüler Şarkıları:

 

Adana'ya Gidek mi?

Yaşamadım Say

Sonumuz Yoktu Bizim

Silmem Gerekir

Dayım

Yıkıldı Yıkılacağım

Bundan Böyle

Bu Hale Düşecek Birimiydim Ben

Nerdesin

İçiyorum

 

KAYNAKÇA: Doğan Nurlu - Başarılı şarkıcı Doğan Nurlu Müzrad’a konuştu ve çok özel bir röportaj gerçekleştirdik… (muzrad.com, 20 Ekim 2016), Adana’dan Bir Güçlü Yorum Daha (oncevatan.com.tr, 17.01.2015), Doğan Nurlu albümleri (muzikdinle.com.tr, 07.06.2019).

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör