İlhan Öztin

Aktivist, Müzisyen, Hattat, Yazar, Edebiyatçı

Doğum
Ölüm
22 Mayıs, 2019

Edebiyatçı, musikişinas, hattat, grafiker, yazar (D. 1953,  Manisa  – Ö.  22 Mayıs 2019, İstanbul). Bir süre gazetecilik de yapan Öztin, hat sanatıyla da ilgilenmişti. İslami çevrelerde Edebiyatçı, musikişinas, hattat, grafiker özellikleriyle tanınan İlhan Öztin, İGT (İstanbul Gençlik Teşkilatı) ve AP (Adalet Partisi) Fatih Gençlik Teşkilatının düzenlediği gecelerde sazı/sözü ile yer alırdı.

Birçok hat sanatı örneği vermiş olan İlhan Öztin, Ali Alparslan’dan talik ve rika, Ali Hüsrevoğlu’ndan nesih ve sülüs meşk etmişti. Kendisi de atölyesinde sanat çalışmalarına devam ederken Hülya Demirel gibi hat öğrencileri yetiştirmişti.

Hattat ve müzisyen İlhan Öztin’in çoğu 20-30 sayfalık risalelerden oluşan 10 civarında kitabı da yayımlanmıştır.

Bediüzzaman Said Nursi’nin izinde giden Risale-i Nur cemaatinin Yeni Asya koluna bağlı olan İlhan Öztin, İlhan Öztin, 22 Mayıs 2019’da vefat etti. 22 Mayıs 2019 günü Maltepe Camii’nde öğleden sonra kılınan cenaze namazından sonra İstanbul Maltepe Başıbüyük Kabristanı’na defnedildi.

Öztin'in vefatına ilişkin Yeni Asya'dan yayınlanan taziye mesajında ''Merhuma Cenab-ı Hakk'tan rahmet ve mağfiret diler, kederli ailesi ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz eder, taziyelerimizi sunarız.''  denildi.

Ayrıca Yeni Asya Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuzyiğitoğlu sosyal medya hesabından İlhan Öztin ile ilgili paylaşımda bulundu.

Yavuzyiğitoğlu yaptığı açıklamada ''İlhan Öztin. 70 li yıllardaki gençlik dönemi arkadaşlarımızdan biri... O yıllarda İGT (Cemaatimizin İstanbul Gençlik Teşkilatı) ve AP(Adalet Partisi) Fatih Gençlik Teşkilatı olarak tertiplediğimiz gecelerde sazı/sözü ile yer alırdı... İyi bir nur talebesi idi... Çilekeşti... Hattatlık dahil bir çok alanda faaliyetlerde bulundu... Hassas ve ince ruhluydu... Sanatkâr ve zenaatkârdı... Kadim dostumuzdu, arkadaşımızdı, kardeşimizdi... Allah rahmet etsin, mekânı Cennet olsun.'' ifadelerini kullandı.

 

Kitapları:

 

Ahiret Gerçeği Risale-i Nur'dan Gerçek Hikayeler, İmandaki Huzur, İlk Söz (1.söz), İmandaki Huzur (2.söz), İbadet Sevinci (3.söz), Namazdaki Yükseliş (4.söz), Akıllı Asker (5.söz), Emanetin Sahibi (6.söz), Ahiret Gerçeği (7.söz), İslamın Şerefi (8.söz)

 

KAYNAKÇA: İlhan Öztin vefat etti (Risale Haber-Haber Merkezi - risalehaber.com, 22 Mayıs 2019), Yazar İlhan Öztin vefat etti. İlhan Öztin bugün ebediyete uğurlanacak (Yeni Asya gazetesi - yeniasya.com.tr, 23 Mayıs 2019), İlhan Öztin kitapları (kitapyurdu.com, sahafvekitap.com, 23.05.2019).

Örnek 1

Örnek 2

Örnek 3

Örnek 4

Örnek 5

Örnek 6

Örnek 7

Örnek 8

Örnek 9

Örnek 10

Örnek 11

Örnek 12

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör