Can Gox

Oyuncu, Müzisyen

Doğum
18 Temmuz, 1976
Eğitim
Bilgi Üniversitesi
Burç
Diğer İsimler
Gerçek ismi Can Göksün. Lakabı: Haydar Wait.

Müzisyen, Oyuncu. 18 Temmuz 1976 yılında İstanbul Kadıköy’de dünyaya geldi. Müzik kariyerine ilginç bir şekilde başlayan Can Gox, röportajları ve katıldığı programlarla dikkatleri üzerine çekiyor. Birçok müzik otoritesince, sesi Cem Karaca”ya benzetilen Can Gox’un gerçek ismi Can Göksün olmakla birlikte Haydar Wait olarak da bilinmektedir.

 

Müzik Kariyeri:

 

Can Gox, 15–16 yaşlarından itibaren, İstanbul’da bir takım gece mekanlarında müzik yapmaya başladı. Can Gox, müzik eğitimini Bilgi Üniversitesi’nden kazandığı burs eşliğinde devam ettirdi.Eğitim süresinde Randy Esen,Nükhet Ruacan,E.Ali Perret,Aydın Esen,Mike Wilkens,L.Butch Morris,Neşet Ruacan gibi değerli eğitmenlerle yaşadığı paylaşım ve birikimi sahne performansına yansıtmayı müzikal felsefe olarak amaç edindi.2000’de kurulan Blues-Mobil ile yola çıkan  Can Göksun şarkılarını dinleyiciye ulaştırmaya devam ediyor.

Aynı zamanda Can Gox “Kaybedenler Kulübü” filminin Nisan 2011 tarihinde piyasaya sürülen soundtrack albümündeki müziklerin bestecilerinden. Kaybedenler Kulübü filminin müziklerini yapan Can Gox açısından, bu çalışma bir dönüm noktası oldu. 2011 yılının Nisan ayında piyasaya sürülen aynı filmin soundtrack albümünde, “Wrong Side Of The Road”, “Son Kare (Gülce Duru ile vokal)”, “Wake”, “Angel’s Gone”, “Melancholy Man”, “My Woman (Gülce Duru ile vokal)” parçalarını seslendirdi. Müzik kariyerindeki ilk solo albümü ise, “Yalnızım Ben” çalışması olmuştur.

Yaptığı müzik ve tarzı ile ülkemizde birçok kişiye cazı sevdirmiştir. Ayrıca rock ve caz üstüne birçok bestesi bulunmaktadır. Çıkartmış olduğu “Yalnızım Ben” isimli albümünde bulunan parçalar; “Yalnızım Ben, İnanmazsın, Sorma, Asla Bırakma, Rüzgâr, Drama Köprüsü, Haydar, Gölge, Dal Goncayı Bir Sabah”tır.

Can Gox yaşamının tamamını müziğe adamış şekilde yaşamaktadır. Özelliklede müzik alanında caz onun için oldukça önemli bir yerde bulunmaktadır. Can Gox, “Doğa İçin Çal” isimli gönüllük esaslı müzik projesinin ikinci çalışmasında da, videoya katılan sanatçılardan biri olmuştur. Can Gox, bazı televizyon dizilerinin müziklerini yaparak, çeşitli mekanlarda canlı performansını sergileyerek ve yurt çapında verdiği konserlerde şarkılarını seslendirerek yaşamını sürdürmektedir.

 

Albümleri:

 

İçimde Ölen Biri

Unutama Beni

Yalnızım Ben

 

Popüler Şarkıları:

 

Gölge

Unutama Beni

İçimde Ölen Biri

Drama Köprüsü

Haydar Haydar

Rüzgar

Yalnizim Ben

Senden Vazgeçmem

Dal Goncayi Bir Sabah

Asla Birakma

 

Rol Aldığı Diziler:

 

Dip (Can, 2018)

 

KAYNAKÇA: Holdingde müdürdü şimdi albümü var (milliyet.com.tr, 23 Mar 2013), Can Gox Kimdir?  bilgibaba.org, 18 Tem 2016), Can Gox kimdir? (hürriyet.com.tr, 17.12.2017), Can Gox Kimdir? (magazihaberleri.com,   23 Ekim 2018), Can Gox Albümleri (muzikdinle.com,  13.05.2019).

 

 

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör