Ahmet Yıldız (Halk Ozanı)

Halk Ozanı, Şair

Doğum
-
Ölüm
05 Mayıs, 2019

Halk Ozanı, Şair (D. Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Karaveli köyü – Ö. 5 Mayıs 2019, Sorgun / Yozgat).

Gurbetçi şair- yazar olarak tanınan ve uzun yıllar yurt dışında ikamet eden Ozan Ahmet Yıldız Sorgun Karaveli köyünde doğdu. Yıllar önce Almanya’ya işçi olarak gitti; orada uzunca bir dönem çalıştı. Gurbetçi şair olarak tanındı. Ozan’ın 5 Şiir kitabı yayınladı. Son şiir kitabı olan “ Umuda Yolculuk”a Sorgun’ da imza günü düzenledi. İmza gününe şair- yazar arkadaşlarının yanı sıra çok sayıda sevenleri de katılarak ona destek oldu.

Ozan Yıldız, Almanya’da çalışırken geçtiğimiz yıllarda amansız bir hastalığa yakalanmıştı. Uzun bir süre tedavi gördü. KOAH hastası olan Ozan dinlenmek ve tedavi bulmak üzere memleketi olan Sorgun’a döndü; Sorgun da dinleniyor ve tedavisine devam ediyordu. Geçen yıl şair - yazar arkadaşları Ozan Yıldız ‘a bir vefa gecesi düzenledi. Rahatsızlığı devam eden Ozan Ahmet Yıldız, 5 Mayıs 2019 Pazar günü Sorgun’da vefat etti.

Ozan Yıldız’ın vefatıyla ilgili olarak üzüntüsünü dile getiren: Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı gazeteci- yazar Ahmet Sargın bir açıklamada bulundu. Sargın açıklamasında şunları ifade etti:

 “Yozgatlı şair, yazar ve ozanlar olarak geçtiğimiz yıl onu onura edecek bu törende buluşmuş ve Ahmet Yıldız kardeşimiz adına çok mutlu olmuştuk. Sağlığının iyileşip aramıza dönmesini beklerken, vefat haberini aldık, çok üzgünüz; sevenlerine, arkadaşlarımıza baş sağlığı diyoruz. Allah Rahmet eylesin!” dedi. Sargın:  “Son dönemde 20’ye yakın arkadaşımızı kaybettik, onları eserleriyle içimizde yaşatacağız, unutmayacağız” dedi ve hepsine Allah’tan rahmet diledi.

KAYNAK: Ahmet Sargın (Facebook paylaşımı, 05.05.2019).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör