Meryem Ünsal

İş İnsanı, Siyasetçi

Doğum
30 Mayıs, 1980
Eğitim
Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi
Burç

İş kadını, siyasetçi, BBP Kadın kolları genel başkanı. 30 Mayıs 1980 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Ankara’da tamamlandıktan sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimini bitirerek üniversite eğitimini tamamladı. Dil ve mesleki eğitimi için yurtdışında eğitimlerine devam etti.

Türkiye’de çeşitli firmalarda muhasebe finansman alanında üst düzey görevlerde bulundu. 2003 yılında evlenerek 2004 yılı itibariyle aile şirketi olarak yurtdışına açıldı. Şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun isteği üzerine Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde aktif görevler aldı İngilizce Rusça ve yerel Türk dillerini bilmektedir Bulunduğu ülkelerin devlet üniversitelerinde Türk İslam sentezi, tuğran ve milliyetçilik, Türk dünyasının geleceği konulu seminerlere katılıp Şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun Büyük Birlik çatısı altında Kızılelma, Büyük Tugran, Türk İslam sentezi yolunda çeşitli seminerler düzenlemiştir.

MKYK üyesi ve BBP Kadın kolları genel başkanı olarak görev üstlenen Meryem Ünsal, daha sonra Büyük Birlik Partisindeki tüm görevlerinden istifa etmiştir. İstifasını Facebook sayfasından duyurmuştur.

Meryem Ünsal, evli ve üç çocuk annesidir.

Meryem Ünsal'ın en büyük Oğlu Mustafa Efe Ünsal'ın biyografisi: https://www.biyografya.com/biyografi/28864 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör