Betül Demirkaya

Senaryo ve Hikâye Yazarı, Hipnoterapist, Oyuncu, Müzisyen

Doğum
00 Mayıs, 1979
-
Eğitim
Meslek lisesi
Burç

Terapist, senaryo ve hikâye yazarı, müzisyen, oyuncu. 1979 yılı mayıs ayında dünyaya geldi. Lakabı “Betizmmm”. Azerbaycan kökenli, İstanbul Bahçeşehir’de ikamet ediyor. Şiddetli geçimsizliğin ve de şiddetin hakim olduğu bir evde büyüdü. 16 yaşına geldiğinde anne babası ayrıldı. Annesi ve kardeşleriyle birlikte başka bir şehre taşındı. 6 yıl boyunca çalışıp ailesine baktı. Ve bir gün yerinin muhasebe ofisi değil üniversite olduğunu hissederek lise mezuniyetinden 6 yıl sonra üniversite sınavlarına hazırlandı. Gittiği dershanede sınıf birincisi oldu. Ancak meslek lisesi mezunuydu ve istediği üniversitenin psikoloji bölümüne giremedi. Başka bir bölüm okudu.

2006 da mezun olduktan sonra bir senaryo ekibine girip 6 yıl boyunca hikaye ve senaryo yazdı. 2011 yılında evlendi. 2012 yılında ilk çocuğunu travmatik bir sezaryenle dünyaya getirdi. Ancak psikolojisi gün geçtikçe kötüye gidiyordu. Depresyona girdiğini farketmemişti. Farkettiği yıl terapi almaya başladı. 1.5 yıllık terapiden sonra değişimini günlükler halinde tuttu ve sosyal medyada bir kadın grubu kurup kadınlara değişmenin mümkün olduğunu gösterdi. Sonra günlüklerini Benim Yolum/Terapi Günlükleri adlı kitapta topladı.

Daha sonra psikoloji okumaya karar verdi. İkinci çocuğuna hamileyken sınava girdi ve kazandı. Üsküdar Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji bölümünde yüksek lisansa başladı. CİSED derneği bünyesinde Cem Keçe’den Cinsel Terapi eğitimi aldı. Yine CİSED’den Aile ve çift terapisi eğitimi almaktadır. Dr Renaud Gilbert’ten Total Biyoloji eğitimi aldı. Vianna Stibbal’dan Theta Healig eğitmenlik eğitimi aldı. Şu an hastalıkların duygusal-zihinsel ve aktarımsal sebepleri üzerine çalışıyor ve terapi desteği ve Theta Healing uygulayıcılık eğitimleri veriyor.

Betül Demirkaya, 2019 yılında O İş bende adlı sinema filminde rol almıştır.

 

KAYNAKÇA: Betül Demirkaya öldü mü? Betizmmm! (superhaber.tv, 03.05.2018), Betül Demirkaya kimdir? (tozlumikrofon.com, 21.04.2019), Betül Demirkaya (adabulteni.com, 21.04.2019), Betül Demirkaya (beyazperde.com, 21.04.2019), Betül Demirkaya (sinematurk.com, 21.04.2019), Betül Demirkaya (sinemalar.com, 21.04.2019), Betül Demirkaya (diziler.com, 21.04.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör