Arsız Bela

Rap / Hiphop şarkıcısı, Müzisyen

Doğum
28 Aralık, 1992
Burç
Diğer İsimler
Gerçek adı Ali Metin

Müzisyen, rap sanatçısı. Gerçek adı Ali Metin'dir. 28 Aralık 1992, Sivas doğumludur. Rap hayatına 17-18 yaşlarında başlamıştır. Babası ilkokul çağında henüz 10 yaşındayken vefat etmiştir, annesi veya abisi ile yaşamaktadır. Sesini arkadaşları fark etmiştir, sonra sanal alemde kendini tanıtarak rap ve klip yapmıştır.

İlk çalışması "Yüzüğü takmış evleniyor" adlı şarkısıdır, sevgilisine yazmıştır. Rap müzik ile tanışması lise yıllarında olmuştur. Bir süre rap müzik dinleyicisi olduktan sonra kendi imkanları çerçevesinde 2009 yılında Esmer Maruz (Kürşat Çetinkaya) ile tanışıp beraber rap müziğe başlamışlardır. Türk halk müziği sevdalısı olan Ali Metin rap ve Türk halk müziğini birleştirerek kendine özgü bir rap dalı oluşturmuştur.

İlk yıllarda çeşitli zorluklara rağmen rap müzikten vazgeçmeyen Ali Metin daha sonrasında müziğini halka kabul ettirmiş ve büyük ilgi görmüştür. İnternet üzerinde birçok parçaya imza atmış olan Ali Metin, aynı zamanda birçok televizyon ve radyo programına konuk olmuştur.

Ali Metin bu yola beraber çıktığı Esmer Maruz (Kürşat Çetinkaya) ve Fatih Alparslan Karaçalı ile birlikte 2011 yılında MTN Organizasyon adlı büroyu açmıştır. Çalışmalarını daha da profesyonelleştirmek adına ilk adımları 2011 yılında atan Ali Metin, ilerleyen yıllar içerisinde bir Türk Halk Müziği albümü çıkartacağını duyurmuştur.

 

Albümleri:

 

Yangın Var

Oy Gülüm

İntihar

Gülüm

Unutulmayan Parçalar

 

Popüler Şarkıları:

 

Söyle İçin Yanmadı Mı?

Sana Gelmezsem (Ritim Beats)

Delinin Biriyim (BeytoBeat)

Anlatacaklarım Var

Yar Beni Sevmez

Haraç Mezat (Ritim Beats)

Yine Gel

Hakkını Helal Et

Kıyamam Derdi

Hasret Akşamı (Ft Asrın & MacroBeatz)

 

KAYNAKÇA: Arsız Bela kimdir? (arszbelaa.blogspot.com, karakan.org, maxicep.com, facebook.com, crackerteam.com, dailymotion.com, forum.donanimhaber.com, 17.04.2019), Arsız Bela albümleri ve şarkıları (muzikdinle.com.tr, izlesene.com,17.04.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör