Nur Cennet Uçar

Şarkıcı, Müzisyen

Doğum
12 Şubat, 1990
Burç

Müzisyen, Şarkıcı. 12 Şubat 1990 tarihinde Kayseri’de doğdu. Mersinde büyüdü. Müziğe ilk adımını ise küçük yaşta, solist olan babası ile atmıştır. Nur Cennet O Ses Türkiye yarışmasında tanınmıştır. O ses Türkiye yarışmasına iki defa katıldı. 2012 yılında Nur Cennet Uçar, O Ses Türkiye’ye Mersin’den katıldı. Solistlik yapan Nur Cennet kendini en güzel ifade ettiği şey müzik olduğunu dile getiriyor.

Sahnede olmayı çok seven Nur Cennet sahnede olmaktan büyük heyecan duyduğunu her röportajında dile getiriyor. O Ses Türkiye yarışmasında elemede Ebru Gündeş’ten Kızıl Mavi şarkısını söyledi. Performansıyla jüri üyelerinden Murat Boz ve Hadise’yi döndürmeyi başaran Nur Cennet Uçar jüri üyelerine olan davranışıyla dikkat çekti. Jüriden ve Acun Ilıcalı’dan tepki aldı. Konuşmalar sonunda ünlü yapımcı Acun Ilıcalı tarafından diskalifiye edildi.

2013 yılın da Nur Cennet O Ses Türkiye’ye Mersin Erdemli’den 2. defa katıldı. Elemede Ben Olmayınca şarkısını söyleyen Nur Cennet Uçar performansıyla tüm jüri üyelerini döndürmeyi iddialı sesi ile başardı. Nur Cennet, jüri üyelerinden Gökhan’ı seçti ve Athena Gökhan’ın takımına katıldı.

 

Albümleri:

 

Albümleri

Sönmüyor Ateşimiz

Yıkılsın Dünya

Enkaz

Aşksız Prenses

 

Popüler Şarkıları:

 

Sönmüyor Ateşimiz

Yıkılsın Dünya

Aşksız Prenses

Belliydi Zaten

Aşksız Prenses Club Mix

Enkaz

Aşksız Prenses Klip Versiyon

 

KAYNAKÇA: Müzik piyasasına bomba gibi giren Nur Cennet ile bomba gibi röportaj.. (cagataymehmetozturk.com.tr, 17 Kasım 2017), Nur Cennet Uçar Kimdir (magazinhaberleri.com, 07.04.2019), Nur Cennet Kimdir (gazetevatan.com, 07.04.2019), Nur Cennet Albümleri (muzikdinle.com.tr, 07.04.2019), Nur Cennet Kimdir (milliyet.com.tr, 07.04.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör