İsmail YK

Şarkıcı, Pop Müzik Yorumcusu

Doğum
05 Temmuz, 1978
Burç
Diğer İsimler
Tam adı: İsmail Yurtseven

Müzisyen, Pop Müzik Sanatçısı, Şarkı Sözü Yazarı, Besteci, Aranjör. Tam adı: İsmail Yurtseven. Yurtseven Kardeşler Müzik grubunun en küçük solistidir. 1968 yılında Sivas'tan Almanya'ya fabrika işçisi olarak göç eden Ali Rıfat ve eşi Zerife Yurtseven çiftinin müzikle uğraşan beş çocuğundan en küçüğü olan İsmail YK, 5 Temmuz 1978 tarihinde Almanya, Hamm'da dünyaya gelmiştir. Kardeşlerinin tamamının müzikle ilgilenmesinden dolayı oyuncaklarla oynamak yerine, müzik enstrümanlarıyla oynamak onu daha çok mutlu ediyordu. 5 yaşında Bağlama, gitar, çalmaya başlayan İsmail YK, 7 yaşında kardeşleriyle birlikte sahnelere çıkmaya başlamıştır.

Psikopat albümü diğer albümlerine oranla İsmail YK ve Hayranları için farklı bir çalışma olmuştur. Bu albümde her ne kadar İsmail YK kendine has var olan tarzını devam ettirse de, tarz üzerinde küçük değişiklikler de yapmış ve aynı zamanda tarzını geliştirmiştir. Hareketli Şarkılarla Çıkış Yapan İsmail YK bu albümde Sana Ne adlı Slow bir şarkı ile çıkış yapmıştır. Psikopat adlı albümü ile 2011 yılında Türkiye’nin en çok dinlediği 5 sanatçıdan biri olmuş, aynı zamanda albümün çıkış şarkısı Sana ne Türkiye, 2011 yılının en çok aranan şarkılar listesinde 3. sıraya kadar yükselmiştir. Bu albümle de farklı dallarda çeşitli ödüllere layık görülmüştür.

Uzun bir aradan sonra çalışmalarına hız veren İsmail YK, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde "Kıyamet" adlı albümünü çıkardı. Albümde 12 şarkıya yer verdi, "Haydi Bastır" albümünde yer alan "Yaralıyım" şarkısını Hatice ile tekrar yorumladı. Albümde, 12 yaşındayken yazdığı ilk şarkı "Çıkmam Seneye" şarkısına da yer verdi. Albümde Ön palana Çıkan ''Özlüyorum Ben Seni'' parçası kısa sürede en çok indirilen ve dinlenen parçalar arasına girdi

 

Albümleri:

 

Kibarım

Tansiyon

Meyhoş Oldum

80 80 160 Seksen Seksen Yüzaltmış

Geber

Allah Belanı Versin (Rock Versiyon)

Ah Leylim

Kıyamet

Doğum Günün Haram Olsun

Metropol

One Minute

Psikopat

Haydi Bastır

Bas Gaza

Bombabomba.com

Şappur Şuppur

 

Popüler Şarkıları:

 

Tansiyon

Tıkla

Meyhoş Oldum

Nerdesin

Özlüyorum Ben Seni

Son Defa

80 80 160 Seksen Seksen Yüzaltmış

Bas Gaza

Facebook

Özledim Seni 

 

Popüler Şarkıları:

 

Tansiyon

Tıkla

Meyhoş Oldum

Nerdesin

Özlüyorum Ben Seni

Son Defa

80 80 160 Seksen Seksen Yüzaltmış

Bas Gaza

Facebook

Özledim Seni 

 

Rol Aldığı Diziler:

 

Selena (Konuk Oyuncu, 2006)

Korkusuzlar (İsmail, 2007)

Oyun Başladı (Kanka, 2009)

 

Rol Aldığı Reklam Filmleri:

 

Namlı Yoğurtları (2006)

Dora Hospital (7 Haziran 2013)

 

KAYNAKÇA: İsmail YK Kimdir? (haberler.com, 05.04.2019), İsmail YK Kimdir? (sozcu.com.tr, 05.04.2019), İsmail YK Kimdir? (gazetevatan.com, 05.04.2019), İsmail YK Kimdir? (sinematurk.com, 05.04.2019), İsmail YK Albümleri (muzikdinle.com.tr, 05.04.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör