Ertuğrul Akbay

Gazeteci-yazar

Doğum
Ölüm
07 Mart, 2019
Eğitim
Galatasaray Lisesi
Diğer İsimler
Tam adı Halit Ertuğrul Akbay

Gazeteci yazar (D. 1939, İstanbul – 7 Mart 2019, İstanbul). Tam adı Halit Ertuğrul Akbay. Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay'ın babasıdır. Galatasaray Lisesi mezunu olan Akbay, gazeteciliğe 1965 yılında Hürriyet spor servisinde başladı. Daha sonra Günaydın'da yurt dışı muhabiri olarak çalıştı.

Hollywood starlarından, dünya liderlerine, Kongo'daki Pigme'lerden, güzellik kraliçelerine kadar "atlatma" röportajlarda hep onun imzası vardır. Celal Bayar'dan Süleyman Demirel'e, Bülent Ecevit'e, Necmettin Erbakan'a ve Turgut Özal'a kadar 'çok özel' röportajlar yaptı.

1985 yılında "Gölge Adam" adında gazete çıkarmaya başladı. 8 Kasım 1989 tarihinde Gırgır ve Fırt dergilerini satın aldı.

Sözcü Gazetesinin sahibi olan Burak Akbay adında bir oğlu vardır.

 

Sağlıklı Yaşam Kitabı Çıkarmıştı​

 

80 yaşında hayata gözlerini yuman Ertuğrul Akbay, 2013 yılında "Yaş 75, Yolun Yarısı - Gençlik ve Sağlıklı Yaşam Sırları" adını verdiği bir kitap çıkarmıştı. Akbay kitabında anlattıklarını "Bilinçaltı gücümle bel fıtığımı ve menisküsümü nasıl iyi ettim? Kansere karşı neler yemeli, nasıl yaşamalı? Takıntılardan kurtulmanın, ve mutluluğu bulmanın yolları. Ben, 50 yaşından sonra boyumu 12 cm uzattım... Siz de uzatabilirsiniz, ispatı bu kitapta... İlaç kullanmadan sınırsız cinsel güç nasıl elde edilir? Fiziksel ve ruhsal yönden nasıl güçlü olunur?" sözleriyle özetlemişti.

 

Vefatı

 

Geçirdiği ani rahatsızlık sonucu 2 Mart 2019 günü Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Akbay, 7 Mart 2019 günü sabah saatlerinde vefat etti.

8 Mart 2019 Cuma günü Ailesinin taziyeleri kabulü ve kılınan cenaze namazı sonrasında Akbay'ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Zincirlikuyu Camisi'nde cuma namazının ardından düzenlenen cenaze törenine, Akbay'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra, CHP İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve DSP Şişli Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün yanı sıra bazı siyasi isimlerle gazeteciler de katıldı.

 

KAYNAKÇA: Ertuğrul Akbay hayatını kaybetti 'Gölge Adam' kimdir? (ntv.com.tr, 07.03.2019), Burak Akbay'ın babası Ertuğrul Akbay hayatını kaybetti! Ertuğrul Akbay kimdir? (ntv.com.tr, 07.03.2019), Ertuğrul Akbay hayatını kaybetti - Ertuğrul Akbay kimdir?. (takvim.com.tr, 07.03.2019), Ertuğrul Akbay toprağa verildi (8 Mart 2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör