Davut Güloğlu

Besteci, Müzisyen

Doğum
11 Ocak, 1972
Burç

Müzisyen, Şarkıcı, Besteci,  Oyuncu. 11 Ocak 1972, Rize doğumlu. Memur bir baba ile ev hanımı bir annenin 11 çocuğundan yedinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Genç yaşında anne ve babasını kaybettikten sonra bir dönem futbola merak saran sanatçı, Rize Belediye Spor, Salaha Spor gibi amatör futbol kulüplerinde 6 yıl futbol oynadı.

Ancak, içindeki müzik sevgisinin önüne geçemeyerek 1991 yılında İstanbul’a gelen Davut, İstanbul'da çeşitli ticari faaliyetlerde bulunduktan sonra ailesinin büyük desteğiyle 1998 yılında ilk albümü "Sarılsam da olmayi" ile müzik dünyasına merhaba dedi. Ancak Güloğlu, ilk albümüyle beklediği başarıyı elde edemedi. Ancak Güloğlu yılmadı.

Duayen sanatçı Arif Sağ’ın açtığı kurslara devam ederek müzik birikimini geliştirdi. Özel kurslarla çalışmalarına devam etti. Bu müzikal eğitimi kendi bilgi ve yetenekleri ile birleştirdi. Karadeniz ritimlerini günümüz müzik anlayışıyla yoğurarak albümünde kendi müziğini buldu.

Birçok eser besteleyen sanatçı bu albümünde kendi eserlerini seslendirirken diğer besteci ve söz yazarlarının eserlerini de yorumladı. "Nurcanım" albümünde dört eserin söz ve müziği, bir eserin müziği, bir eserin sözü kendisine aittir.

2,5 yıl aradan sonra bomba gibi bir albümle geri döndü. "Katula, Katula" ismini verdiği albümünü 2003 senesinde çıkaran Davut Güloğlu albümde söz yazarlığını da ortaya çıkardı. On iki şarkıdan oluşan albümün aranjörü Suat Aydoğan. Davut Güloğlu'nun, bir şarkıda söz ve müzik, üç şarkı da ise söz yazarlığı yaptığı albüm 1,5 senelik bir çalışmanın ürünü... Albümün stüdyo çalışmaları ise tam 1500 saat sürmüş. İlk albümdeki uğurun bozulmamasını isteyen sanatçı bu albümde de A'dan Z' ye aynı ekiple çalıştı.

2004 yılının Ağustos ayında 'Dur Orda Dur' single albümü ile çıkış yapan Güloğlu, kariyerindeki konumunu sağlamlaştırmıştır.

Tam bir yıl sonra yine Ağustos ayında 'Çat Çat' albümünü çıkaran Güloğlu, yabancı ülkelerdeki popülaritesini arttırmıştır.17 Eylül 2006 tarihinde başlayan 'Sev Kardeşim' adlı dizide Hande Ataizi ile başrolü paylaşan Davut Güloğlu kariyerini oyunculuk alanı ile genişletmiştir.

2007 yılının Mayıs ayında 'Kapak Olsun' albümü ile tekrar gündeme gelen Davut Güloğlu etnik-pop alanındaki ismini ve tahtını korumayı sürdürmüştür.

2009 yılının Temmuz ayında 'Kopalım Bari' albümü ile farklı alanlarda şarkılar yaparak iddiasını ve popülaritesini korumaya devam etmiştir.

Davut Güloğlu 24 Ocak 2011 yılında Kanaltürk televizyonunda Ece Erken ile sunuculuğunu paylaştığı 'Hayata Gülerken' programını sabah kuşağında gerçekleştirmiştir.

İzlenme oranları yüksek olan ve sevilen bu programdan tam 1 yıl sonra Haziran 2012 yılında 'Seni Seni' albümü ile yaza giriş yapan şarkıcı, şarkılarını uzun zaman aradan sonra sevenleri ile buluşturmuştur.

Sanatçının en büyük hedefi ise kendini özünü ve kişiliğini hiç bozmadan sanatında her geçen gün daha başarılı olmak ve bir gün Karadeniz müziğini Avrupa’ya taşıyıp sevdirmek.

Halen İstanbul Beylerbey’inde yaşayan Güloğlu, müzik kariyerine devam etmektedir.

 

Albümleri:

 

Hayat Devam Ediyor / Bu Kadar Naz Olur Mu?

Türkiyem

Nurcanım / Olmasın Böyle Sevda

Aşk

Hapishane İçinde

Seni Seni

Kopalım Bari

Kapak Olsun

Çat Çat

Dur Orda Dur

Katula Katula

 

Popüler Şarkıları:

 

Nurcanım

Katula Katula

Vurdi Vurdi Vuruldi

Çat Çat

Dur Orda Dur

Hayat Devam Ediyor

Bu Kadar Naz Olur mu?

Yalan mı (Dere)

Bi Daha

Hapishane İçinde

 

Rol Aldığı Sinema Filmleri:

 

Sümela'nın Şifresi 3: Cünyor Temel (Müteahhit, 2017)

 

Rol Aldığı Diziler:

 

Kırmızı Işık (Komiser, 2008)

Tatlı İntikam (Hasan, 2007)

Sev Kardeşim (Uğur Uzunoğlu, 2006)

Reyting Hamdi (Kendisi, 2002)

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör