Ankaralı Ayşe Dinçer

Televizyon Programı Sunucusu, Şarkıcı

Doğum
Eğitim
Mersin Gazi Lisesi

Şarkıcı. 1977, Ankara doğumlu. Aslen Mersinlidir. Müzik dünyasında Ankaralı Ayşe olarak ismini duyurdu. Mersin Gazi Lisesinde eğitim görürken, Liseler arası ses yarışmasında 1. oldu. Çocukluk dönemi yokluk içinde geçmiş, o dönemlerde Mersin’de düğünlerde sahne almış para kazanmış ve aile geçimine katkı sağlamıştır.

En büyük hayallerinden birisi Belkıs Akkale ile tanışmaktı. 1996 senesinde ise Akkale’nin de jüri olarak yer aldığı, TRT Türk Halk Müziği yarışmasına katılmış yarışmada Akdeniz bölge 1. si ve Türkiye 2.si olarak hayalini gerçekleştirmiştir.

Ankaralı Ayşe, 2002 yılında Mersin’den Ankara’ya yerleşmiş, 6 yıl Ankara’da yaşamış, Koçum Benim isimli albüm ile birlikte İstanbul serüveni başlamıştır. 2008 yılından itibaren, Türkiye dışında, Amerika, Avrupa ve Avustralya gibi dünyanın birçok ülkesinde sayısız konserlere imzasını atmıştır. Halen bu konserlerini sürdürmektedir.

Flash Tv ekranlarında Gönüllerin Ayşesi adlı programın yanı sıra Vatan Tv ekranlarında da uzun süre program hazırlamış ve sunmuştur.

Konser organizasyon işi ile ilgilenen iş adamı Emre Ergen ile evlidir. 2018 yılında seslendirdiği Kekliği Düz Ovada Avlarlar isimli şarkısının klibinde eşi ile birlikte yer almıştır.

 

Albümleri:

 

1999- Gözlerin Aydın,

2008- Koçum Benim,

2010- Bu Fasülye 7.5 Lira,

2011- Bay Bay Canım,

2012- Nakış Nakış,

2013- Gönüllerin Ayşesi,

2014- Aşkımız Olay Olacak,

2015- Bunun Adı Aşk

2017- Oh Sana.

 

Popüler Şarkıları:

 

Dilara

Kirli Mendil

Tiki Tak Tak

Bu Fasulye 7.5 Lira

Efendim İşitmedim

Koçum Benim

Gözlerin Aydın

Ayrılmayalım Yarim

Deli Deli

Okşa Beni

 

 

 

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör