Tuğba Yurt

Şarkıcı

Doğum
02 Eylül, 1987
Eğitim
Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Batı Müziği
Burç

Şarkıcı. 2 Eylül 1987 tarihinde Belçika'da dünyaya geldi.  Küçük yaşlardan bu yana müzikle iç içe oldu. 11 yaşından itibaren Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Batı Müziği eğitimi gördü. Ayrıca Bursa Senfoni Orkestrası'nda Viyola çalmış ve yurt dışında çeşitli konserlerde farklı orkestralar ile görev yaptı.

Tuğba Yurt, ilk albümünü ise 6 Aralık 2013'te çıkardı. Bu albümün çıkış parçası olan Ağır Yaralı'ya video klip çekti. 2014 yılında Doğukan Manço’nun da eşlik ettiği Sakin Ol şarkısıyla dikkat çekti. Video klipte; Ahmet Kural, Murat Cemcir ve tüm Kardeş Payı oyuncularının da yer aldı.

2 Eylül 2014 tarihinde söz, müzik ve düzenlemesi Gökhan Özen'e ait olan Aşk Sanmışız'ı kendine has yorumuyla ortaya çıktı. 2015'in yaz aylarına girerken 27 Mayıs 2015 tarihinde sözü ve müziği Sezen Aksu'ya ait olan ve daha önce yine Sezen Aksu'dan dinlediğimiz Oh Oh adlı şarkıyı piyasaya sürdü.

 

Tuğba Yurt Albümleri:

 

Masal

Yine Sev Yine Princess Duvalli Remix

Yine Sev Yine Akustik

İnceden İnceden (Cenk Gürsoy Remix)

Yine Sev Yine

İnceden İnceden

Destur

Aklımda Sorular Var İlkan Günüç Remix

Güç Bende Artık

Güç Bende Artık Emrah İş Remix

Oh Oh

Aklımda Sorular Var

Aşk Sanmışız

Aşk'a Emanet

 

Popüler Şarkıları:

 

İnceden İnceden

Masal

Güç Bende Artık

Kurşuni Renkler (Akustik)

Sakin Ol (Ft. Doğukan Manço)

Yine Sev Yine

Destur

Ağır Yaralı

Pişmanım

Belki

 

KAYNAKÇA: Tuğba Yurt kimdir? (hürriyet.com.tr, 27.02.2019), Tuğba Yurt kimdir? (sabah.com.tr, 27.02.2019), Tuğba Yurt kimdir? (haberler.com, 27.02.2019), Tuğba Yurt Albümleri (muzikdinle.tv.tr, 27.02.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör