Güler Işık

Sanat Yönetmeni, Türk Halk Müziği Sanatçısı, Müzisyen

Doğum
30 Haziran, 1967
-
Eğitim
Ortaokul mezunu
Burç

Müzisyen, Türk Halk Müziği Sanatçısı, Oyuncu, Sanat Yönetmeni. Namı: Dişi İbo. Ortaokul mezunu. 30 Haziran 1967 tarihinde dünyaya geldi. Güler Işık aslen Şanlıurfa Sivereklidir.

Türk Halk Müziği'nin usta isimlerinden Güler Işık, Kırgın, Şey Yani, Acılar albümleriyle tanınmaktadır. Bir röportajında çocukluk yıllarının oldukça fakirlik içinde geçtiğini babasının ailesini geçindirmek için ayakkabı boyacılığı yaptığını belirtmiştir.

Babasının desteği ile Gaziantep Halk Evi’nde 2 sene Halk Müziği eğitimi alan Güler Işık daha sonra çay bahçelerinde programlar yapmaya başlamış, 1977 senesinde Ankara’ya taşınmıştır.

Ankara Radyosu tarafından gerçekleştirilen bir yarışmayı kazanan Güler Işık henüz kaset çıkarmadan televizyon dünyasına adım atmış ve plakçılardan kaset teklifleri almaya başlamıştır. Müzik kariyerinin dışında 5 sinema ve tv filmi ile bir dizide de rol almıştır. 

 

Rüyası Çıktı Tesettüre Girdi

 

'Dişi İbrahim Tatlıses' lakaplı Güler Işık, tesettüre girdiğini açıkladı. Güler Işık'ın son dönemlerdeki açıklamalarıyla zaman zaman gündeme geliyor. Bir dönem kanser hastalığıyla mücadele eden Güler Işık, Umre ziyaretinde iyileşeceğini işaret eden bir rüya gördü. Rüyası doğru çıkınca şifa bulduğunu ifade eden Güler Işık, tesettüre girdi.

Hastalığını atlattıktan sonra müziği bırakma kararı alan Güler Işık, bunun nedenini ise şu sözlerle açıkladı:

"Dinimiz öğrendikten sonra istemiyorum, o maneviyatı, o huzuru yaşadım içimde. Hiç özlemiyorum, o kadar mutluyum ki. O dünyanın çok boş, çok yapmacık olduğunu daha iyi anlıyorum.”

 

Güler Işık Popüler Şarkıları:

 

Yavuz Elinde

Kalmadı

Metris

Nidem

Şu Metris'in Önü

Ben Sevdim De Ne Oldu - Damar Şarkılar

Düğün Var

Görmedim Yar

Doğmayan Bir Güneşem

Ez Hanım

Her Mevsim Çiçeği

Kara Tren

Kabulümsün

Kim Bu Güzel

Gülümsen

Yaşamaya Gücüm Yok - Damar Şarkılar

Özledim Seni

Oy Askerime

Bir Duamız Vardı Tanrıdan

Dert Bir Değil Elvan Elvan

 

Rol Aldığı Dizi:

 

Kız Annesi (Hala, 2011)

 

Rol Aldığı TV Filmi:

 

Üç Kağıtçılar (Gülo, 2008)

 

Rol Aldığı Sinema Filmleri:

 

Saddam'ın Askerleri: Kara Güneş (2008)

Gülom (Güler, 1989)

Acılar (1988)

Sevmek Neye Yarar (Selma, 1986)

 

Sanat Yönetmeni Olduğu Sinema Filmi:

 

Yaşama Hakkı (1998)

 

KAYNAKÇA: Güler Işık kimdir? Kaç yaşında? (cnnturk.com, 16.01.2019), Güler Işık (sinematurk.com, 26.02.2019), Güler Işık (beyazperde.com, 26.02.2019), Güler Işık (diziler.com, 26.02.2019), Güler Işık (sinemalar.com, 26.02.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör