Yeşim Pınar Kitapçı

Holding Yönetim Kurulu Üyesi, CEO, Sanayici, İş İnsanı

Eğitim
Boğaziçi Üniversitesi, İşletme Bölümü

İş Kadını, Sanayici, Koçfinans Genel Müdürü, CEO. Lisans derecesini 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi, İşletme Bölümü’nden aldı, 2016 yılında Harvard Business School’da Advanced Management Program eğitimini tamamladı.

Profesyonel iş deneyimine 1992 yılında Tofaş’ta başladı. Otomotiv sektöründe başladığı kariyerine, 1995 yılından itibaren finans sektöründe Koç Finansman A.Ş.’de devam etti. Çeşitli pozisyonlarda görev aldığı Koçfinans’ta Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı sorumluluğunu üstlendi. 2010 yılında Koç Fiat Kredi Finansman A.Ş.’ye Genel Müdür olarak atandı.

Yeşim Pınar Kitapçı, Ocak 2013 tarihinden itibaren Türkiye’de tüketici finansmanı sektörünün öncü şirketi olan Koç Finansman A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görevini sürdürüyor.

Kitapçı, aynı zamanda Banka dışı finansal kuruluşları çatısı altında toplayan Finansal Kurumlar Birliği’nin Yönetim Kurulu üyesidir. Evli ve iki çocuk annesi olan Yeşim Pınar Kitapçı Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

Yeşim Pınar Kitapçı, 2018 yılında açıklanan Türkiye’nin 50 Güçlü Kadın CEO’su arasında yer aldı.

KAYNAKÇA:  Türkiye'nin '50 Güçlü Kadın' CEO’su belli oldu! (Hürriyet Haber, 05.09.2018), Yeşim Pınar Kitapçı Yeşim Pınar Kitapçı (peryonkongre.com,24.02.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör